Subota , 13 srpnja 2024

Bolna životna priča iz Turske: “Planirao sam da joj obučem vjenčanicu, sada ću je obući u ćefine za dženazu”

Yunus Emre Kaya sits next to the body of his fiancee Gulcin in a sports hall where relatives are identifying their loved ones in the aftermath of a deadly earthquake in Kahramanmaras, Turkey, February 8, 2023. REUTERS/Issam Abdallah

Spasioci već tri dana neumorno iskopavaju zatrpane u ruševinama nakon stravičnog zemljotresa u Turskoj i Siriji. Poginulu se čitave porodice i gotovo da nema osobe koja nije izgubila nekog u ovoj katastrofi. Yunus Emre Kaya i njegova vjerenica Gulcin planirali su zajednički život prije nego što je zemljotres u ponedjeljak uništio njhove snove.

Dva dana kasnije, Kaya je otkopčao crnu torbu da identifikuje njeno tijelo u sportskoj dvorani u Kahramanmarašu gdje su bili smješteni stradali u katastrofi. Dao joj je posljednji zagrljaj, prenosi Reuters. Trebalo je da se vjenčaju u aprilu.

„Planirao sam da joj obučem vjenčanicu, ali sada ću je obući ćefine za dženazu“, rekao je.

Ovaj 24-godišnji tekstilni radnik, upoznao je Gulcin nakon što je odslužio vojni rok prije tri godine, kada je ona imala 16 godina. On je za medije rekao da je zbog njene smrti zanijemio i otupio.

„Zamislite da vam je neko vezao ruke i noge i ne možete ustati. Nema hrane, nema vode, nema vazduha“, rekao je on. „Tako se osjećam. Ja sam kao hodajući mrtvac“.

Kaja je spavao kod kuće kada je zemljotres pogodio njegovu kuću „kao eksplozija“ u ponedjeljak nešto poslije 4 sata ujutro.

Uhvatio je majku i izveo je na ulicu, prije nego što je otrčao na 10 minuta pravo do Gulcinine kuće.

Našao je njen dom u ruševinama. Bilo je ljudi pod ruševinama, čuo je njihove vriske. Kasnije je saznao da su Gulcin i njena sestra umrle, prenos Reuters. (Nova.rs)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.