Subota , 22 lipnja 2024

Jezivi snimci iz Al-Aqse: Izraelska policija nasilno upala u džamiju, čuju se eksplozije, veliki broj povrijeđenih (FOTO+VIDEO)

Večeras iz džamije Al-Aqsa stižu jezive scene. Naime, izraelske okupacijske snage nasilno su upale u džamiju te brutalno pretukle vjernike.

Kako pišu Palestinski mediji, Izraelske okupacijske snage u jednom trenutku ispalile su projektile čije detonacije su razbile prozore na džamiji. Nakon upada u prostor džamije, počeli su tuči prisutne vjernike, te ih na taj način pokušali nasilno istjerati iz džamije, piše Hanuma.ba.

Vezano | UŽIVO: Ispaljeni gumeni meci, izraelske snage blokirale ulaze u džamiju kako medicinari ne bi mogli pomoći povrijeđenima (VIDEO)

Kako se može vidjeti na fotografijama, tokom upada u džamiju, brojni vjernici svezanih ruku položeni su na tlo te uhapšeni.

Kako prenosi Hanuma.ba, u jednom trenutku mogu se čuti ženski glasovi sa uzvicima: Allahu ekber (Allah je najveći).

Tokom napada, agresori su teško povrijedili jednog Palestinca, a kako se vidi na objavljenim snimcima, policija je spriječila i dolazak ambulatnih vozila koje bi zbrinule povrijeđene osobe.

Uskoro opširnije… (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.