Četvrtak , 13 lipnja 2024

Nakon toplih dana: Stiže nam najobilniji snijeg ove zime, biće ga i u Hercegovini

26.02.2023., Delnice - Snjezno nevrijeme u Gorskom kotaru. Ljudi hodaju po cesti prekrivenoj snijegom. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sutra će padati snijeg u većem dijelu naše zemlje, lokalno i najobilniji u dosadašnjem dijelu ove zime, najavljuju meteorolozi.

“Današnje proljetne temperature i izražena južina uvertira su u naglu promjenu vremena koja nas očekuje u narednih 24 sata. Iz “proljeća” naglo ćemo uskočiti u zimu. Pojedini će dobiti i najveći snijeg u dosadašnjem dijelu zime. Sa sjeverozapada, preko srednje Evrope približava nam se jaka hladna fronta. Osjetno hladniji vazduh uz padavine koji će sutra tokom dana zahvatati naše krajeve. Zahlađenje uz snijeg najprije u Krajini, već u jutarnjim satima. Kasnije u toku dana kiša prelazi u snijeg širom Bosne, a u noći na subotu i na sjeveru Hercegovine uz lokalno spuštanje snježne granice i do pojedinih nizina Hercegovine. U noći na subotu u Krajini, a tokom subote i u ostatku zemlje postepen prestanak padavina uz djelimično razvedravanje.” piše BHMETEO.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.