Nedjelja , 14 srpnja 2024

Porodica iz Petrinje za Hanuma.ba: “Trenutno smo uz vatru pred svojim kućama, pred nama je neizvjesna noć”

Razorni zemljotres danas je pogodio centralni dio Hrvatske. Potres jačine 6.2 po Richteru registriran je tri kilomerta od Petrinje. Također, u večernjim satima zabilježena su i dva blaža podrhtavanja u blizini Siska. Kontaktirali smo porodicu Daljac, koja stanuje u Petrinji, a za naš portal izjavili su da struju još uvijek nemaju, te da je pred njima jedna neizvjesna noć.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u utorak da je šest osoba smrtno stradalo u potresu – pet u Majskim Poljanama te djevojčica u Petrinji, a mediji večeras neslužbeno javljaju i o sedmoj žrtvi i to u crkvi u Žažini kod Siska.

Vezano | Tragedija u Hrvatskoj: U zemljotresu u Petrinji poginulo dijete

Portal Hanuma.ba kontaktirao je porodicu Daljac koja živi u Petrinji.

Kako navode, od samog trenutka zemljotresa u 12:19, istračli su iz kuće. Od tada, do ovog momenta oni borave na otvorenom, kao i preostalo stanovništvo ovog grada.

“Noć provodimo uz naloženu vatru kako bi se bar malo zgrijali u ovoj hladnoj noći. Policija nam je dostavila flaširanu vodu, obzirom da nismo imali ništa za piće, jer je zbog kvarova nestalo vode, kao i struje. Trenutno samo rotaciona svjetla vozila hitne pomoći i vatrogasaca prolaze kroz Petrinju, koji pregledaju sve stambene objekte”, kažu nam.

Također, za naš portal ističu da su mnogobrojni stanovnici u Petrinje u strahu od mogućeg novog zemljotresa.

“Uprkos činjenici, da je na našoj kući stradao samo dimnjak, iz organa policije kazano nam je da ni u kom slučaju ne smijemo ulaziti u objekat, jer kako navode, u slučaju manjeg zemljotresa, i oštećenja koja možda trenutno nisu vidljiva mogu dodatno oštetiti objekat, te se kuća može urušiti”, istakli su za Hanuma.ba.

Ova porodica kao i mnoge druge čekaju nove informacije od nadležnih, te je pred njima zaista, neizvjesna noć. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.