Utorak , 14 rujna 2021

Sezona gripe i prehlade ‘kuca na vrata’: Ojačajte imunitet sirupom od borovih iglica

Gotovo sva eterična ulja iz porodice Pinaceae (bor, jela , smreka, cedar) djeluju povoljno na respiratorne organe i upotrebljavaju se kod respiratornih infekcija, kroničnog kašlja, alergija, u liječenju astme, bronhitisa i upale pluća.

Gotovo sva eterična ulja iz porodice Pinaceae (bor, jela , smreka, cedar) djeluju povoljno na respiratorne organe i upotrebljavaju se kod respiratornih infekcija, hroničnog kašlja, alergija, u liječenju astme, bronhitisa i upale pluća, piše Večernji.

Znate li koliko su ljekovite borove iglice?

Posljednjih godina sve više kućanstava ima u svojim hladnjacima upravo sirup od borovih iglica koji vrlo učinkovito pomaže kod bronhitisa, prehlade, oslabljenog imuniteta i tegoba dišnih puteva.

Osim što borove iglice imaju ljekovita svojstva, sirup će s lakoćom popiti i djeca koja inače odbijaju kupovne sirupe za ublažavanje kašlja. Odličan je izbor ako želite svoju obitelj pripremiti za zimu i spriječiti prehlade i ostale zdravstvene teškoće.

Dajte djeci svaki dan dvije žličice sirupa i imunitet će ojačati, a u većini slučajeva i “otjerati” prehladu.

Čaj od borovih iglica

Čaj će također odlično poslužiti kod tegoba s dišnim putevima. Čiste izdanke borovih iglica, oko 20-ak iglica, stavite u pola litre vode.

Kada voda prokuha, maknite s vatre i pustite da odstoji pola sata, procijedite i zasladite s medom kada se prohladi. Pijte dva do tri puta na dan.  Sirup od borovih iglica posebno je hvaljen, a oni koji su ga koristili kažu da su već prve zime osjetili njegovo ljekovito djelovanje, posebice kod djece. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Za 16 sati prikupljeno 28 hiljada KM za liječenje Nermine Gazibare iz Sarajeva

Brzom reakcijom humanih ljudi za samo 16 sati sakupljen je novac za liječenje mlade Nermine …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *