Ponedjeljak , 13 rujna 2021

Tuzla: Reisu-l-ulema darovao malenu Erminu, deveto dijete u porodici Hamidović (FOTO)

Posjeta porodici Hamidović iz Tuzle, u kojoj je nedavno rođeno deveto dijete, upriličena je u srijedu 5. maja 2021. godine.

Hamidoviće su posjetili šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ dr. Safija Malkić, glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović i savjetnica za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović. Nermin i njegova supruga Erna su džematlije tuzlanskog džemata Krojčica. Oni imaju devetoro djece: Eldin (19), Nermana (15), Said (11), blizankinje Mirsada i Mirha (8), Merisa (7), Miralem i Minela (5) i najmlađa Ermina koja je rođena 2020. godine. Djeca su dobri učenici, krase ih poseban ahlak i skormnost. Redovno pohađaju mektebsku pouku i dolaze u džamiju. Petero djece ide u školu i dobri su i uzroni učenici.

U našoj domovini evidentan sve veći pad nataliteta i onih koji se odlučuju na rađanje većeg broja djece stoga je ovaj primjer poseban jer promovira porodicu i bogatstvo koje ona nosi na najreprezentativniji način. Glavni imam hafiz Huskanović je čestitao porodici Hamidović te im poželio da svoju djecu i dalje odgajaju u duhu islama koji će učiniti da sutra budu čestiti članovi društva i zajednice.

Dr. Malkić se pridružila iskrenim čestitkama dodajući da su Erna i Nermin počašćeni od Gospdara ovim posebnim blagodatima porodice, dodajući da su posjete i uručenje hedija ovakvim povodima vid ukazivanja pažnje članovima naše Zajednice. Ovom posebnom prilikom uručen je i poklon od reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića povodom rođenja male Ermine.

Praksa da Reisu-l-ulema daruje šesto i svako naredno dijete u porodici je aktuelna nekoliko posljednjih godina, ali zbog trenutne situacije sa pandemijom reisu-l-ulema je bio spriječen da to učini lično sa svojim saradnicima. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini čini znajčajne napore i realizuje programe koji za cilj imaju promociju i podršku porodice, jedan od njih je i ovaj specifični način promocije višečlanih porodica.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Za 16 sati prikupljeno 28 hiljada KM za liječenje Nermine Gazibare iz Sarajeva

Brzom reakcijom humanih ljudi za samo 16 sati sakupljen je novac za liječenje mlade Nermine …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *