Srijeda , 17 travnja 2024

Tuzla: Reisu-l-ulema darovao malenu Erminu, deveto dijete u porodici Hamidović (FOTO)

Posjeta porodici Hamidović iz Tuzle, u kojoj je nedavno rođeno deveto dijete, upriličena je u srijedu 5. maja 2021. godine.

Hamidoviće su posjetili šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ dr. Safija Malkić, glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović i savjetnica za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović. Nermin i njegova supruga Erna su džematlije tuzlanskog džemata Krojčica. Oni imaju devetoro djece: Eldin (19), Nermana (15), Said (11), blizankinje Mirsada i Mirha (8), Merisa (7), Miralem i Minela (5) i najmlađa Ermina koja je rođena 2020. godine. Djeca su dobri učenici, krase ih poseban ahlak i skormnost. Redovno pohađaju mektebsku pouku i dolaze u džamiju. Petero djece ide u školu i dobri su i uzroni učenici.

U našoj domovini evidentan sve veći pad nataliteta i onih koji se odlučuju na rađanje većeg broja djece stoga je ovaj primjer poseban jer promovira porodicu i bogatstvo koje ona nosi na najreprezentativniji način. Glavni imam hafiz Huskanović je čestitao porodici Hamidović te im poželio da svoju djecu i dalje odgajaju u duhu islama koji će učiniti da sutra budu čestiti članovi društva i zajednice.

Dr. Malkić se pridružila iskrenim čestitkama dodajući da su Erna i Nermin počašćeni od Gospdara ovim posebnim blagodatima porodice, dodajući da su posjete i uručenje hedija ovakvim povodima vid ukazivanja pažnje članovima naše Zajednice. Ovom posebnom prilikom uručen je i poklon od reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića povodom rođenja male Ermine.

Praksa da Reisu-l-ulema daruje šesto i svako naredno dijete u porodici je aktuelna nekoliko posljednjih godina, ali zbog trenutne situacije sa pandemijom reisu-l-ulema je bio spriječen da to učini lično sa svojim saradnicima. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini čini znajčajne napore i realizuje programe koji za cilj imaju promociju i podršku porodice, jedan od njih je i ovaj specifični način promocije višečlanih porodica.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.