Subota , 19 lipnja 2021

U Ramazanu donio odluku koja je oduševila javnost: Sarajlija odlučio izbaciti točenje i prodaju alkohola

Svjedoci smo da Ramazan u mnogome utiče na ljude, kako zbog činjenice da post mijenja čovjeka, tako i zbog činjenice da baš u danima mjeseca posta ljudi odluče promijeniti svoj život

Naime, primjer jednog takvog događaja dogodio se jučer u Sarajevu, a detaljno ga je na svom Facebook profilu opisao imam džamije Ferhadija, Muhamed efendija Velić.

Facebook status efendije Velića prenosimo u cjelosti:

“Danas, izlazeći iz džamije, vidim gazdu restorana, što je odmah preko puta džamije, kako s jednim radnikom pere portale i čisti oko restorana. Pitam ga šta ima i kakva je situacija! Kaže da čisti restoran i skida reklame od pive i alkohola, donio je odluku: izbacuje alkohol iz restorana i neće ga više točiti.
Stao sam i nisam mogao da vjerujem! Bio sam presretan i htio sam ga izgrliti na sred ulice. Rekao sam mu da je to njegov i naš Bedr i da je to velika džematska pobjeda.
U noći Bedra, doista, ovo je istinska pobjeda.
Molim Allaha da ga podrži i podari mu napredak, bereket i svaki hajr.
Allahumme amin.”

Doista, ovaj potez je naišao na oduševljene cjelokupne bh. javnosti, te je navedeni status osim 5,5 hiljada lajkova, dobio i mnoštvo komentara u kojim su bh. građani čestitali vlasniku, te poručili da bi i drugi trebali slijediti primjer ovog Sarajlije. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Emotivan trenutak: Djevojka s Down sindromom Rawan Dveik postala prva hafiza Kur’ana Časnog

Rawan Dveik djevojka iz Jordana, postala je prva osoba s Down sindromom koja je naučila …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *