Petak , 14 lipnja 2024

Udala se bh. književnica Fikreta Karić: “San mi je bio da na svom vjenčanju mogu stati na noge” (FOTO)

Bosanskohercegovačka književnica, 29-godišnja Fikreta Karić danas je  stupila u bračne vode, a čestitke njenom izabraniku i njoj stižu sa svih strana.

Fikreta Karić je djevojka koja od djetinjstva boluje od cerebralne paralize zbog koje nije mogla hodati, iza sebe ima do sada objavljenih šest književnih djela, piše Hanuma.ba.

Ova 29-godišnja, rođena Dobojanka sa adresom u Gračanici uvijek je isticala kako je njeno glavno oružje pisana riječ, te da joj kolica nikada nisu bila prepreka.

U međuvremenu, upoznala je i kako ona kaže “ljubav svog života”, muškaraca koji joj je prema njenim riječima od prvog dana upoznavanja dao do znanja da je on onaj pravi, a danas je i zvanično stupila u brak.

Fikreta je danas zablistala u prelijepoj bijeloj vjenčanici, što najbolje pokazuju i fotografije bh. fotografa, Faruka i Esme Begtašagić, poznatijih pod pseudonimom Faruk & Esma ProPhoto Weddings.

Fikreta je za portal Hanuma.ba ispričala kako je upoznala Ibru.

“Upoznali smo se sasvim slučajno preko Facebooka, mada slučajnost zaista ne postoji, prije bih rekla da je to zapravo odgovor na moju dovu. Posljednjih deset godina zbog prijatelja u Kalesiji imala želju da tamo živim i eto Allah je rekao: “budi”, poslavši mi mog Ibru.

Sjećam se bio je decembar, vani hladno, a i u mojoj duši ništa bolje. U tom periodu sam bila prekinula jednu vezu i osjećala sam se jako loše. U međuvremenu, javio mi se Ibro, odmah sam mu napisala da sam u kolicima, te pomislila da će kada to sazna otići kao i svi do tada, ali on je ostao. Rekao mi je: “Meni ništa ne smeta, ja te želim takvu.” Vremenom je to i dokazao. Vratio m ponovo osmijeh na lice i izliječio sve moje rane.

Kada je 29. decembra prvi puta došao kod mene u njegovim predivnim očima sam vidjela da je zaista iskren i da je on zapravo čovjek mog života. Kao ‘šlag na tortu’, a da bi dodatno je dokazao svoju ljubav iznova renovirao je sprat kako bi ga prilagodio mojim potrebama. To je dokaz da samo Allah zna šta je dobro za nas, pa nam to i pošalje tačno kada treba”, istakla je ova hrabra djevojka čiji osmijeh uprskos svim iskušenjima ne silazi sa lica.

Također, ono što nam je priznala jeste da je njen san oduvijek bio da na vlastitom vjenčanju stane na noge, što je danas na oduševljenje prisutnih i učinila, u nekoliko navrata.

Redakcija portala Hanuma.ba, mladom bračnom paru, Fikreti i Ibri želi puno zdravlja, sreće i međusobnog uvažavanja u braku. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.