Četvrtak , 30 svibnja 2024

Almira Mumić svekru donirala dio jetre: Ponosna sam na ožiljak

“Ako imate šansu i mogućnost nekome da pomognete, nemojte puno razmišljati jer svakome je život drag. Ja imam ožiljak koji označava život i ja sam ponosna na to”, ovo su riječi hrabre Almire Mumić, koja je bez mnogo razmišljanja donirala dio svoje jetre kako bi svom svekru spasila život

U početku ni slutio nije koliko je to opasno i da će jedini spas za njega biti transplantacija jetre. Život mu je o tome ovisio, piše Ntv.ba.

Nusret Mumić iz Živinica zaradio je penziju u Rudniku mrkog uglja “Đurđevik”. Bio je i aktivan učesnik odbrane BiH od agresije. Kad je trebalo da u miru provodi penzionerske dane, ovog 65-godišnjaka je stigla bolest. Prije pet godina, dijagnosticirana mu je ciroza jetre.

Nusret ima tri sina, ali nijedan od njih, tako su pretrage i nalazi pokazali, nije mogao biti donor dijela jetre. Ipak, šansa za Nusreta se ukazala. Njegova snaha Almira Mumić, supruga najstarijeg sina Nusmira, odlučila je darovati dio jetre svom svekru i tako mu spasiti život.

Operacija je uspjela i Nusret se dobro osjeća. Nakon operativnog zahvata, dobro se osjeća i Almira, koja se već vratila kući. Vijest o njenom humanom gestu objavljena je na društvenim mrežama. Svi, bez izuzetaka, iskazuju divljenje Almirinom gestu i žele brz oporavak i njoj i njenom svekru.

Almira je nakon operacije sretna što je učinila humano djelo.

Poruke podrške

– Hvala vam svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer transplantirani pacijenti budu malo duže u bolnici – kazala je Almira. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Ukoliko objavljujete fotografije svog djeteta na internetu, nakon ovoga mogli biste prestati to raditi (VIDEO)

Umjetna inteligencija uzima sve više maha u svakodnevnom životu pa čak i oni koji se …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.