Srijeda , 10 travnja 2024

Dvoje tinejdžera brutalno nasrnuli na pokrivenu djevojčicu na istoku Njemačke

Dvojac je prvi verbalno vrijeđao djevojčicu porijeklom iz Iraka koja je nosila maramu, a potom su joj skinuli maramu s glave, oborili je na tlo i tukli nogama.

Meta brutalnog ksenofobnog i rasističkog napada na istoku Njemačke bila je 11-godišnja pokrivena djevojčica, prenosi Anadolu Agency (AA). Incident se dogodio ispred marketa u Sebnitzu u Saxoniji, a napad su izveli 16-godišnji tinejdžer i godinu starija tinejdžerka.

Dvojac je prvi verbalno vrijeđao djevojčicu porijeklom iz Iraka koja je nosila maramu, a potom su joj skinuli maramu s glave, oborili je na tlo i tukli nogama. Pozivajući se na policijske izvještaje, lokalni mediji javljaju da su napadači vikali djevojčici da nema šta tražiti u Njemačkoj i da se treba vratiti u svoju zemlju, a da su potom otišli s mjesta napada.

Povrijeđena djevojčica je prevezena u bolnicu, a policija je pokrenula istragu o incidentu.

Ksenofobija i rasizam rastući su problem u Njemačkoj u kojoj su u proteklih nekoliko godina intenzivirane aktivnosti neonacističkih grupa, a problemu pogoduje i retorika radikalne desničarske partije Alternativa za Njemačku (AfD). Njemačka policija je prošle godine evidentirala 19.000 kriminalnih djela počinjenih od strane radikalne desnice, a u hiljadu navrata su ekstremisti napali strance i migrante.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Odlazak najdražeg gosta: Zvukom topa i sa akšam-namazom završen je Ramazan, vjernici se raduju Bajram

Prije nekoliko minuta Bosnom i Hercegovinom prolomili su se zvuci ezana, u pojedinim gradovima top …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.