Subota , 22 lipnja 2024

Behram-begova medresa sutra ispraća 347. generaciju maturanata (FOTO)

Behram-begova generacija iznjedrila je još jednu, i to 347. generaciju maturanata, piše Hanuma.ba.

Ova generacija broji 58 učenica i 58 učenika.

Maturantima su razrednici bili profesori Amir Hodžić (IVa), Fadil Alić (IVb) i odgajatelj Nedžad Vehabović.

Maturanticama su razrednice bile Alma Buljubaašić (IVc) Jasmina Rahmanović (IVd), a odgajateljice hafiza Zubejda Gobeljić i Amina Mujić.

Hafiz Amir Hodžić, razrednik odjeljenja IVa, povodom ispraćaja još jedne generacije maturanta, objavio je status kojim se dotakao ove generacije, za koju ističe kako je posebna.

“Meni posebno draga generacija; jer je veliki broj učenika i učenica učio hifz tokom medrese neki su već završili, a neki će aBd ubrzo završiti.

Pet hafiza koji su u ovoj generaciji završili hifz su: Ahmed Avdibaašić (4a), Harun Omerović, Maid Razić, Tarik Sinanović (4b) i Hanan Mujanović, učenica (4c).

Za učenika generacije proglašen je Muhamed Dedić (4b), a za učenicu generacije Mirha Čikarić (4c), mada ovdje treba spomenuti jos neke uspješne učenike koji nimalo nisu zaostajali za učenicima generacije: svi hafizi i hafiza, Mehmedalija Bikić, Kanita Beganović, Lamija Mujčinović, Tahira Zukić, Amina Mrkonjić itd.

Allah mubarek olsun maturantima i maturanticama, njihovim porodicama, odgajateljima i razrednicima kao i kolektivu medrese!

Ubrzo idemo sa ostalim maturalnim aktivnostima: predaja emaneta, maturska šetnja ulicama Tuzle (24.maj-srijeda) i svečana akademija (27.maj)”, poručio je Hodžić na svom Facebook profilu. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.