Nedjelja , 23 lipnja 2024

Edin Džeko poslao dres sa potpisom Esedu Ahmišu: “On je naš ponos, a ovime je pokazao koliki je čovjek” (FOTO)

Bh. reprezentativac Edin Džeko još jednom je pokazao zbog čega je jedan od omiljenih fudbalera u našoj domovini. Pored činjenice da svojim igrama oduševljava ljubitelje fudbala, Edin i van terena pokazuje svoju veličinu.

Naime, naš fudbaler odlučio je tokom mjeseca Ramazana, dres sa svojim potpisom pokloniti efendiji Esedu Ahmišu.

Ovu lijepu vijest na svom Facebook profilu podijelila je Esedova supruga Mahira, koja je naišla na oduševljenje svih prijatelja, te pratilaca porodice Ahmiš.

Portal Hanuma.ba odlučio je kontaktirati Mahiru te ovu lijepu priču podijeliti sa našim čitaocima.

Na samom početku razgovora Mahira nam kazuje kako je tokom jedne ramazanske noći od Jasmina Ligate stigla poruka.

“Jasmin nas je kontaktirao te iskazao želju da nas počasti iftarom. Na prvu, mi nismo ni znali da je Jasmin ustvari PR našeg reprezentativca Edina Džeke. Međutim, u toku razgovora na iftaru, Jasminova prijateljica dotakla se te teme, te smo tako saznali”, ističe za Mahira za Hanuma.ba.

Dodaje nam kako je dres trebao biti iznenađenje tokom tog iftara, međutim, još uvijek nije stigao iz Italije.

Edin i Amra su čuli za nas, te nas prate, a kako nam je Jasmin prenio, kada im je saopštio kod koga ide na iftar, bili su oduševljeni, te odlučili poslati dres“, kaže nam Mahira.

“Ovo nam mnogo znači”

Pitali smo Mahiru i šta za njih predstavlja ovaj gest najboljeg bh. reprezentativca.

“Edina bodrimo kada god njegov tim nastupa, a naročito kada igra reprezentacija. Nebrojeno puta do sada, Amra i on pokazali su koliko veliko srce imaju, što najbolje pokazuje i ovaj gest koji nama mnogo znači. Dresu smo se obradovali više nego bilo čemu drugome. Neke stvari se ne kupuju, a to je insanluk“, kazuje Mahira.

Dodaje i kako jedva čekaju da ih upoznaju, a upravo svoj dolazak najavili su čim dođu u Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju razgovora, Mahira je odlučila još jednom zahvaliti se Amri i Edinu.

“Želimo im svu sreću ovog i budućeg svijeta. Ovo je samo još više učvrstilo i povećalo poštovanje i respekt koji smo dosad osjećali prema Edinu. On je ponos naše domovine, a ovim gestom je pokazao i koliki je čovjek”, zaključuje na kraju razgovora za portal Hanuma.ba, Mahira Ahmiš.

Podsjećamo, Esedu je ustanovljena multiple skleroza, neizlječiva bolest, od koje je prvo postao nepokretan, otkazale su noge, zatim mu je slabio vid, onda su otkazale ruke, i sve je otkazivalo jedno po jedno osim ljubavi, ona je bila samo jača.

Uprkos iskušenjima sa kojima se ova porodica nosi, uvijek ćete ih vidjeti nasmijane. Tome svjedoče svi oni koji su ih bar jednom posjetili. Kada vidte snagu i borbu ove porodice, jednostavno shvatite da nemate pravo žaliti se na svaku sitnicu koja vam se dogodi u životu. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.