Srijeda , 17 travnja 2024

Izrael bombardovao bolnicu u Gazi: Poginulo više od 500 osoba…(VIDEO)

Izraelska vojska izvršila je zračni napad u kojem je pogođeno dvorište bolnice u Pojasu Gaze. Prema prvim procjenama, strahuje se da broj mrtvih doseže i stotine.

Kako je saopćilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Gaze, prema prvim informacijama, ima i ranjenih i ubijenih u zračnom napadu Izraela u kojem je pogođeno dvorište bolnice u Gazi.

Prve procjene poginulih su između 200 i 500, izvijestio je Al Jazeerin reporter Maram Humaid, pozivajući se na Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Pod ruševinama bolničkog kompleksa u Gazi koje je pogođeno izraelskim bombardovanjem nalazi se “stotine žrtava”, kaže ministarstvo zdravlja u opkoljenoj obalnoj enklavi.

Na osnovu informacija koje su poznate od ranije, bolnica je zbrinjavala povrijeđene Palestince, a dvorište bolnice je primalo raseljene i oni koji su ostali bez svojih domova.”Novi ratni zločin počinjen okupacijom u bombardovanju bolnice Al-Ahli Arabi u centru grada Gaze, koji je rezultirao dolaskom desetina šehida i povrijeđenih u medicinski kompleks Al-Shifa zbog bombardiranja. Treba napomenuti da su u bolnici bile smještene stotine pacijenata, ranjenih i raseljenih ljudi koji su nasilno napustili svoje domove zbog zračnih udara”, navodi se u saopštenju palestinske vlade u Gazi.

Bolnica Al-Ahli, koja se nalazi u središnjem Pojasu Gaze, bombardirana je bez ikakvog prethodnog upozorenja, uzrokujući teška razaranja koja sprečavaju bolnicu da nastavi i pruža medicinske usluge za hiljade ljudi.

Govoreći za Al Jazeeru prije izraelskog napada bolnicu, univerzitetski profesor i prevodilac Refaat Alareer kaže da uprkos tome što je situacija u Gazi već “užasna”, on i dalje očekuje da će se stvari pogoršati.

“Ako Izrael nastavi da drži zatvorene sve prijelaze, uključujući Rafah, i ne dozvoli Egiptu ili UN-u da donesu hranu ili pomoć i odluči započeti kopnenu invaziju, to će biti masakr”, rekao je za Al Jazeeru.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.