Nedjelja , 7 ožujka 2021

Kao iz bajke: Jesu li ovo najljepši zimski prizori koje ste vidjeli? (FOTO)

“Jedva čekam da padne snijeg” – je fraza koju često čujemo kada kalendar već upolovi jesen. Ljubitelji zime i sniježnih padavina, odlaze na planine, a omiljene destinacije su svakao planinske kućice i toplina koju one nude. Drvene brvnare pravi su hit, a portal Hanuma.ba, donosi vam predivne fotografije zimskih prizora koje ljubitelje zime i snijega ostavljaju bez teksta.

Decembar je upolovio, ali u našoj državi snijega ima samo na planinama. Kako navodi meteorolog Nedim Sladić, na padavine ćemo još malo sačekati. 

“Kada govorimo u snijegu u nižim područjima, njega možda možemo očekivati poslije polovine mjeseca decembra, no i dalje je dosta upitno budući da postoje signali u dugoročnim prognozama da bi se toplije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka, dakle toplije nego što bi to trebalo biti, produžilo i prema kraju mjeseca decembra”, kazao je Nedim Sladić.

Dok se u svojoj svakodnevnici susrećemo sa onima koji “snijeg ne vole vidjeti ni na razglednici” i čekaju proljeće i ljeto, oni koji ga vole jedva čekaju rezervisati svoj smještaj na planini i u jednoj od brvnara uživati uz kamin.

Pogledajte neke od prizora koje smo izabrali, a svakako ostavljaju bez teksta. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Vedra i puna života: Nana Fata Orlović nakon izlaska iz bolnice dane provodi s porodicom (FOTO)

Nana Fata Orlović uspješno se oporavila od zdravstvenih tegoba zbog kojih je bila hospitalizirana u …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *