Utorak , 14 rujna 2021

Kao iz bajke: Jesu li ovo najljepši zimski prizori koje ste vidjeli? (FOTO)

“Jedva čekam da padne snijeg” – je fraza koju često čujemo kada kalendar već upolovi jesen. Ljubitelji zime i sniježnih padavina, odlaze na planine, a omiljene destinacije su svakao planinske kućice i toplina koju one nude. Drvene brvnare pravi su hit, a portal Hanuma.ba, donosi vam predivne fotografije zimskih prizora koje ljubitelje zime i snijega ostavljaju bez teksta.

Decembar je upolovio, ali u našoj državi snijega ima samo na planinama. Kako navodi meteorolog Nedim Sladić, na padavine ćemo još malo sačekati. 

“Kada govorimo u snijegu u nižim područjima, njega možda možemo očekivati poslije polovine mjeseca decembra, no i dalje je dosta upitno budući da postoje signali u dugoročnim prognozama da bi se toplije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka, dakle toplije nego što bi to trebalo biti, produžilo i prema kraju mjeseca decembra”, kazao je Nedim Sladić.

Dok se u svojoj svakodnevnici susrećemo sa onima koji “snijeg ne vole vidjeti ni na razglednici” i čekaju proljeće i ljeto, oni koji ga vole jedva čekaju rezervisati svoj smještaj na planini i u jednoj od brvnara uživati uz kamin.

Pogledajte neke od prizora koje smo izabrali, a svakako ostavljaju bez teksta. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Za 16 sati prikupljeno 28 hiljada KM za liječenje Nermine Gazibare iz Sarajeva

Brzom reakcijom humanih ljudi za samo 16 sati sakupljen je novac za liječenje mlade Nermine …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *