Srijeda , 22 studenoga 2023

Nabujali potoci devastirali put od Jablanice prema Blidinju, selo Doljani odsječeno (FOTO+VIDEO)

Uslijed obilnih padavina magistralna cesta M-17 je na većini dionica poplavljena vodom i saobraća se otežano, a na pravcu Jablanica –Blidinje je saobraćaj potpuno obustavljen, jer su nabujali potoci devastirali cestu i selo Doljani ostavili odsječeno od civilizacije.

Kako je kazano za Klix.ba iz sela Doljani gdje živi hrvatsko i bošnjačko stanovništvo, za njih je obustava saobraćaja prema Jablanici odsijecanje od civilizacije, jer im djeca nastavu pohađaju u tom gradu te radno stanovništvo odlazi na posao tim putem.

“Autobus koji djecu vozi u školu je vraćen zbog toga što je put devastiran, te nam je javljeno da ni sutra neće biti nastave”, kazala je za Klix.ba mještanka Doljana zabrinuta zbog nemogućnosti da djecu pošalje u školu i cijelim stanjem u kojem se nalazi njezina porodica i sumještani.Iako su bageri na terenu saobraćajnica se ne može sanirati sve dok se vremenske prilike ne stabilizaciju, je kako nam jer objašnjeno potoci koji izviru tokom vremenskih neprilika su nabujali poput rijeka i pred njima se ništa ne može raditi do daljnjeg.

Dramatična je situacija i na ostalim pravcima magistralne ceste M-17, te se saobraćaj odvija otežano na brojnim pravcima.

Zbog velikih količina vode na saobraćajnicama i odrona koji se ponavljaju na pravcu od Jablanice prema Mostaru vozači se upozoravaju iz BIHAMK-a, kao i na mjestimično jake udare vjetra, te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz.

Ističu kako je povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke širom zemlje.

Savjetujetuje se vozačima opreznija vožnja uz napomenu da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Aida Tule o eksperimentu i brutalnim prijetnjama supruga Edina: Svako od nas će odgovarati pred Jednim Sudijom

Oglasila se Aida Tule supruga Edina Tule koji joj je jučer uputio brutalne prijetnje, a …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.