Petak , 26 studenoga 2021

Poplave izazvale brojne probleme u Sarajevu: Kuće pod vodom, obustavljen trolejbuski saobraćaj (FOTO)

Kiša koja je padala tokom noći napravila je velike probleme u Kantonu Sarajevo. Osim što su poplavljene saobraćajnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, mnoga naselja su pod vodom i bez struje.

Čitatelji portala Klix.ba javljaju da su, zbog obilnih padavina i izlijevanja potoka i rječica, kuće poplavljene u mnogim mjestima u Sarajevu i okolini.

Probleme su napravile rijeke Željeznica i Tilava pa se tako velika količina vode izlila u dvorišta u naseljima Otes, Vlakovo, Butmir, Donji Kotorac i drugim mjestima.

U ovim naseljima građani nemaju struje niti, kako kažu, mogućnost da bilo šta saniraju. Mnogima su ugrožene i domaće životinje koje uzgajaju.

Voda je i na glavnim, kao i sporednim saobraćajnicama u Sarajevu, a trolejbuski saobraćaj je obustavljen. Policija kod džamije Kralja Fahda preusmjerava putničke automobile na alternativne pravce prema Dobrinji, i sa Dobrinje prema Vijećnici.

Kiša je počela jučer popodne, a saobraćajnice su već sinoć bile pod vodom. Kako je to izgledalo tokom noći možete pogledati u videosnimku ispod.

Putni pravac Sarajevo – Foča je blokiran zbog odrona na putu.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Radost i suze u porodici Ahmiš: Esed i Mahira obradovani odlaskom na Umru (VIDEO)

Esed i Mahira Ahmiš, naredne godine, drugi put u svom životu, zahvaljujući dobrim ljudima, zijaretit …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *