Subota , 25 svibnja 2024

Nakon 26 godina Anisa je ostvarila kontakt sa bratom: “Od jučer više nisam jedinica, ovo je najljepši životni poklon!”

Da nikada ne znamo šta nas čeka sutra, da nam se sve u jednom trenu može promijeniti, najbolje svjedoči primjer Anise Mahmutović iz Sapne koja je jučer po prvi put stupila u kontakt sa bratom koji je tokom ratnih dešavanja otišao u Moskvu sa majkom gdje je i odrastao.

Anisa Mahmutović, 26-godišnja magistrica Žurnalistike, sa adresom u Sapni, jučer je prvi put, nakon 26 godina ostvarila kontakt sa bratom. Ističe kako su osjećaji pomiješani, ali, radost je ta koja preovladava.

Anisa je svoju radosnu vijest podijelila i na Facebook profilu.

“Ovo je moj brat. Da biološki, po ocu. Imao je manje od godine kada je početkom rata s majkom otišao u Moskvu. Do jučer nikad nismo imali kontakt. Rat je pokidao veze. Jučer sam dobila mail iz općine. Moj brat traži moga oca. Ostvarili smo kontakt. Moj brat je stariji od mene 3 godine. Inžinjer je i radi u farmaceutskoj kompaniji. Zove se Miralem. Divan momak. Osjećaji su pomiješani. Radost preovladava. Grad koji sam uvijek željela posjetiti je grad u kome je odrastao moj brat. Ovo mi je najljepši životni poklon. I od 26-te godine nisam jedinica, sad roditelje dijelim sa jednim divnim momkom. Moj otac ima sina inžinjera i kćerku magistricu. Želim da vrisnem i kažem vam ljudi imam brata kojeg sam željela čitav život”, stoji u Facebook objavi.

“Mislili smo da je promijenio ime”

“Kako je rat pokidao sve veze nismo imali načina da ostvarimo kontakt nikakav jer znali smo da je Moskva ogroman grad. Mislili smo da je promijenio ime, nismo znali ništa o njemu. Jučer kad je došao mail, nisam vjerovala”, govori Anisa za portal Hanuma.ba.

Nakon ostvarivanja kontakta putem društvene mreže, stupili su u razgovor, te kako nam ova mlada magistrica žurnalistike ističe, shvatili su da brat Miralem i ona vole iste stvari.

Kaže nam i kako je za sabiranje utisaka prerano.

“Toliko je osjećaja pomiješno da sam ostala bez teksta prvi put u životu“, zaključuje Anisa u razgovoru za portal Hanuma.ba.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.