Petak , 14 lipnja 2024

Nakon velike borbe, otišla je jedna dobra duša: Na ahiret je preselila Senida Redžepi

Vijest koja je potresla mnoge na svom Facebook profilu podijelio je Ermin Cuco Karić, prenosi Hanuma.ba.

Večeras je nakon duge borbe sa opakom bolešću na ahiret preselila Senida Redžepi, Zvorničanka za čiju životnu priču je bh. javnost čula nakon prvog pokrenutog apela od strane HO Pomozi.ba, a kojim je u manje od 24 sata sakupljen kompletan iznos potreban za liječenje u Turskoj, piše portal Hanuma.ba.

Vijest koja je potresla mnoge na svom Facebook profilu podijelio je Ermin Cuco Karić. Njegovu objavu prenosio u cjelosti.

“Dobri ljudi!

Prije pola sata na Bolji ,pravedniji svijet preselila je naša sestra Senida Redžepi!

Da joj dragi Allah podari vječni Dženet a Semiru i familiji Sabur!

El fatiha!

Suvišno je šta reći …

El fatiha!”, stoji u Karićevoj objavi.

Podsjećamo, Senida Redžepi, boravila je u Turskoj na liječenju. Bila je smještena na intenzivnu njegu bolnice Medipol u Istanbulu.

Senida u je Istanbulu boravila godinu dana gdje se liječila od opake bolesti, tumora jetre. Primila je jedan ciklus kemoterapija, međutim nalazi su bili loši, te je bilo potrebno da primi drugi ciklus jači kemoterapija.

Tumor koji je dijagnostikovan u novemrbu je metastazirao u području oko jetre, međutim, Senidi se u međuvremenu pojavila jaka upala, te infekcija u plućima zbog kojih ona nije u mogućnosti primati terapije zbog trenutne kliničke slike.

Tokom decembra mjeseca stanje se pogoršavalo, te je odlučila napustiti Tursku, a njen suprug odlučio je ispuniti joj želju i dovesti je kući u Zvornik je gde je večeras preselila na ahiret.

Redakcija portala Hanuma.ba iskazuje iskreno saučešće porodici, prijateljima, poznanicima, uz dovu Uzvišenome, da našoj Senidi podari ljepote džennetske. Amin. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.