Nedjelja , 14 srpnja 2024

Nastavljamo priču: ‘Žene na Ti’, novi program Televizije 5 (VIDEO)

Televizija 5,  poslije uspješne tri godine i emitovanja emisije “Magazin 5 do 5 “, koja je ušla u domove mnogih žena, u nedjelju, 20.12., počela je sa novom emisijom – Žene na Ti. Odgovore o kakvom se projektu radi, na čemu će biti fokus, koje teme će se obrađivati i mnogo toga, dobili smo od same ekipe koja radi na novoj emisiji.

Koncept nove emisije, ‘Žene na Ti’?

‘Žene na Ti’ je program koji će vas opustiti, nasmijati, zabaviti, naučiti – jednostavno ono što svaka žena voli pogledati na kraju sedmice.

“Pokušat ćemo biti drugačiji i jednostavniji. Ovakav format nam se učinio zgodnim jer na zanimljiv i živ način predstavlja teme o kojim će gošće komunicirati po principu “prijateljice na kahvi”. Cilj nam je da publici donesemo nešto novo sa čim bi se mogli identifikovati”, ističu za Hanuma.ba.

“U tih sat vremena istraživat ćemo sve teme koje bi vas se mogle ticati, od čokolade koju ne smijete, a željele biste pojesti, pa do ozbiljnih bračnih trzavica ili kako tinejdžeru uvesti embargo na kupovinu novog mobitela.

U našim, odnosno vašim emisijama prepoznat ćete i vidjeti sebe. Ovo je od žena ženama. Pravimo emisije o kojima svakodnevno komuniciramo, koje bi rado i same gledale na malim ekranima. Razmišljat ćemo naglas, propitivati i pokušati odgovoriti na pitanja na koja često nema odgovora. U zabavnom i interesantnom programu ugostit ćemo žene različitih profesija i životnih iskustava, svih dobi.

Prva emisija emitovana u nedjelju

U nedjelju, 20.12.2020 u 19:30h, gledaoci su imali ste priliku pogledati prvu emisiju tv magazina, ‘Žena na Ti’. Gošće su bile Mahira Ahmiš i Amina Mujela Botić, a tema kojom se emisija bavila bila je, ‘srodne duše’.

Ležerno i opušteno, a ipak ozbiljno prvi je dojam koji ujedno opisuje koncept ovog programa namijenjenog ženama.

Ekipa koja radi na emisiji

Autorski tim manje više čini ista ekipa koja je idejno vodila poznati ‘Magazin 5 do 5′.

“Tu su i neka nova lica poput mlade Ide Tokalić koja je voditeljica u Žene na Ti. Pored Ide, tu je i Lejla Hidić-Elezović, poznato lice iz ‘Magazina 5 do 5’. Vrijeme je za vlog vodit će Edina Čović”, ističu.

“Učinit ćemo sve da svake nedjelje, u 19:30h otjeramo dosadu iz vaših domova.

Spojit ćemo one sa različitim stilovima, ali i pogledima na život. U novim emisijama teško ćete prepoznati razliku između voditeljica i gošći, jer te jasne granice nema kao što je nema ni u stvarnom životu. Mi ne oponašamo život, mi ga samo nastavljamo svakom novom emisijom. Teško će se primjetiti razlika između snimanja i onog što se dešava iza kamere.

Takve smo kakve jesmo i pokušat ćemo to prenijeti na male ekrane. Naše gošće imat će osjećaj kao da kamere nisu ni upaljene. Vremenski i prostorno ćemo ih, kao i vas koje nas gledate, odvesti na kahvu da se ispričamo. Inspiraciju ćemo tražiti od vas, zato nam budite podrška i društvo prijateljica u novom programu Televizije 5.” (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.