Četvrtak , 13 lipnja 2024

Novac za liječenje malene Asije Mahmutović skupljen za manje od 24 sata

Humanitarno udruženje Pomozi.ba svojim pratiocima saopštilo je radosne vijesti.

Naime, jučer je ovo udruženje na svojim platformama pokrenulo apel za malenu Asiju Mahmutović kojoj je neophodna operacija u Turskoj, a koja iznosi 32 hiljade eura.

Večeras je na Facebook stranici Pomozi.ba objavljena vijest kako su sva sredstva za Asijino liječenje prikupljena i to za menj od 24 sata, što je naišlo na oduševljenje pratilaca, odnosno, svih onih koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji, piše Hanuma.ba.

Vezano | Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za malenu Asiju Mahmutović kojoj je potrebna operacija u Istanbulu

Saopštenje prenosimo u cjelosti;

“Akcija za pomoć malenoj Asiji Mahmutović završena je za manje od 24 sata ️

U nevjerovatno kratkom periodu prikupili smo sredstva, ne samo za operaciju, već i za ostale popratne troškove i kontrole.

Ništa ovo ne bi bilo moguće da nismo okruženi armijom dobrih ljudi, uvijek spremnih da pomognu, pozovu humanitarni broj, doniraju novac ili podijele apel! Zamislite koliko su samo sretni Asija i njeni roditelji sada. A svi smo barem malim dijelom zaslužni za to. Mnogo smo jaki zajedno! Hvala vam”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, malenoj Asiji Mahmutović dijagnosticirana je distonija, te već pet godina prolazi kroz neuspješne medicinske tretmane u BiH. Stanje joj se u posljednje vrijeme naglo pogoršalo. Više nije u mogućnosti govoriti, otežano se kreće, znatno je smršala, a trenutno ima samo 34 kilograma.

Ovoj trinaestogodišnjoj djevojčici hitno je potrebna operacija duboke stimulacije mozga koja se izvodi u klinici u Istanbulu. Trošak ove operacije iznosi 32.000 eura, što za Asijine roditelje koji su trenutno na birou za zapošljavanje predstavlja veliki problem. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.