Subota , 13 srpnja 2024

Priča o uspjehu mlade Tuzlanke: Seida Mujanović kreira prirodnu kozmetiku ‘Chantalle’, i da, sadrži zlato… (FOTO)

Volja, rad i trud, glavi su preduslovi da bi uspjeli u onome što zaista želimo. Upravo jednu takvu priču, već nekoliko godina ‘piše’ Seida Mujanović. Ova mlada Tuzlanka, izrađuje prirodnu kozmetiku ‘Chantalle” za čiju izradu svaki sastojak pažljivo bira.  

Prirodna kozmetika ‘Chantalle’ predstavlja spoj najboljih sastojaka biljnog porijekla. Ova kozmetika sadrži samo najbolje i najkvalitetnije sastojke, i baš svaki sastojak se pažljivo bira. Proizvodi se kreiraju tako da odgovaraju svim tipovima kože, a također postoje proizvodi koji su pogodniji za isključivo suhu, odnosno masnu kožu.

Iza brenda ‘Chantalle’ stoji Tuzlanka, Seida Mujanović. Seida je magistrirala na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsjek Primijenjena hemija.

Seida je govorila za portal Hanuma.ba, te smo je pitali, kako je sve počelo, otkuda želja za kreiranjem prirodne kozmetike.

“Teško je odrediti samo jedan datum, jer sam nekoliko godina radila na tome i pripremala recepte, testirala proizvode, a i svaki recept je potrebno posebno testirati. Hemija mi se uvijek sviđala, a posebno laboratorija. Mogla bih reći da je ‘Chantalle’ prirodna kozmetika nastala iz ljubavi prema prirodi i kozmetici”, govori nam.

Proizvodi sadrže 24-karatno zlato

Seida ističe kako  se komercijalna dekorativna kozmetika mnogo koristi, te je njen cilj, također, ponuditi dekorativnu kozmetiku koja je napravljena od prirodnih sastojaka i bez štetnih i potencijalno opasnih sastojaka.

“Dugo sam radila na ružu za usne, i jako je teško bilo napraviti ruž od 100% prirodnih sastojaka, bez boja i ostalih sintetičkih sastojaka koji se inače koriste u ruževima, ali i to je konačno u prodaji. S obzirom da se nanosi na usne, mislim da je posebno važno da bude od prirodnih sastojaka i boja koje su sigurne. Sjaj za usne je takođe već moguće kupiti, kao i highlighter, hidratantnu sjajnu vodicu, itd”, ističe Seida.

Nesvakidašnji i najneobičniji dio ponude ‘Chantalle’ kozmetike jeste svakako serum sa 24-karatnim zlatom, te smo ovu mladu Tuzlanku pitali o čemu se tačno radi.

“Proizvod koji najviše privlači pažnju je serum sa 24-karatnim zlatom, a sastoji se od hladno cijeđenih ulja, vitamina E, i kao što sam već navela čistog zlata (99,9 %). To je, dakle, hranjivi uljni serum koji djeluje kao antioksidans, ima odlična antiupalna svojstva i usporava starenje kože. Može se koristiti dva puta dnevno, kao i prije nanošenja šminke, s tim da su 2-3 kapljice dovoljne za jednu upotrebu“, pojašnjava Seida.

Svaki brend ima neku svoju specifičnost, pa ta ko i ‘Chantalle’ kozmetika dodaje Seida. Osim kozmetike za njegu lica, ona radi i na dekorativnoj kozmetici.

Za kraj razgovora, Seida dodaje kako je “najvažnije raditi ono što voliš i posvetiti se tome. Potrebno je mnogo truda, rada, čitanja, učenja, ali ja mislim da se svaki trud isplati, i da to ljudi cijene na kraju”, zaključila je u razgovoru za portal Hanuma.ba.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.