Srijeda , 10 travnja 2024

Senida nakon saopštene dijagnoze: “Isplakala sam se, a onda sebi rekla, sve je ovo Božije davanje” (VIDEO)

Senida Redžepi, 29-godišnjakinja Zvorničanka, kojoj je u Bosni i Hercegovini uspostavljena dijagnoza tumora jajnika, danas je dobila zvanične nalaze na istanbulskom Univerzitetskom kliničkom centru  ‘Medipol mega’.

Senida je večeras na svom Facebook profilu saopštila novosti. Ipak, ono što su joj doktori saopštili nije isto, kao ono što joj je u Bosni i Hercegovini uspostavljeno kao dijagnoza, piše Hanuma.ba.

Naime, prema nalazima, tumor je metastazirao na pluća.

“Nalazi koje sam radila u Bosni pokazali su da su pluća ‘čista kao staklo’. Kada sam krenula na liječenje, vodila sam se time da ću u Istanbulu liječiti metastaze koje su nastale na jetri, međutim zaista ne znam šta se to moglo promijeniti u 10-15 dana od mog zadnjeg snimka. Danas sam bila sa doktorom koji mi je pokazao metastaze na plućima, a koje su zauzele i desno i lijevo plućno krilo, i sama jetra koja je sva prekrivena metastazama. To je zaista strašno za vidjeti”, govori Senida.

Vezano | Emotivno: Senida Redžepi sa Sarajevskog aerodroma otputovala za Istanbul, skupljeno preko 30 hiljada KM (FOTO+VIDEO)

Šok nakon primljene vijesti

Senida je u svom obraćanju na Facebooku kazala da je ostala u šoku nakon primjene vijesti o metastazi.

“Kada sam saznala, plakala sam, kao i svaka osoba koja primi neku tako tešku i tužnu vijest, dobro sam se isplakala. Međutim, kada sam sama sa sobom raščistila u svojoj glavi, poslije svog namaza, rekla sam to je sve Božije davanje, ne možemo mi tu ništa promijeniti. Čovjek se može boriti dok je živ. Ako postoji i tračak nade, postoji i lijek, pa ideš za tim lijekom. Ja sam danas pitala doktora, kao neko ko ima nade, da li je za mene kasno, htjela sam da vidim, jer su iskusni doktori, na šta su mi rekli da će oni uraditi sve što je u njihovoj moći, da te terapije koje oni da uključe. Ima jedna terapija za koju ću znati u srijedu ili četvrtak, da li ću moći primiti, zbog nekih specifičnosti vezanih za genetska naslijeđivanja i krv”, priča emotivno Senida.

Pogrešna dijagnoza u BiH

Senida je tokom obraćanja pomenula i da je pri prvom obraćanju javnosti, porodici, prijateljima, morala pustiti suzu, ali i da je ponosna na sebe.

“Ja sam zadovoljna svojim stanjem. Sada trenutno mogu biti ponosna na sebe, šta sam sve prošla za šest mjeseci, koliko sam primila terapija, mada te terapije nisu djelovale, nisu mi pomogle, što su i doktori ovdje potvrdili. Da te terapije koje sam primala spram moje dijagnoze i mog stanja, nisu trebale nikako da se prime, da im se nikako ne sviđa tempo liječenja u Bosni, da se nikako nije trebalo desiti poslije druge operacije da mi ne uključe terapije spram moje dijagnoze.”

Podsjećamo, Senidi je prije 6 mjeseci ustanovljen tumor na jetri, nakon čega je imala 2 operacije. Ovoj 29-godišnjakinji, prvo je operisano debelo crijevo, kada je i ustanovljeno da ima tumor, a onde je uslijedilo uklanjanje jajnika. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Odlazak najdražeg gosta: Zvukom topa i sa akšam-namazom završen je Ramazan, vjernici se raduju Bajram

Prije nekoliko minuta Bosnom i Hercegovinom prolomili su se zvuci ezana, u pojedinim gradovima top …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.