Petak , 14 lipnja 2024

Spasila ‘mače’ i odnijela ga kući, a onda je uslijedio šok kada je shvatila da to ipak nije mače (FOTO)

Kad se prije nešto više od dvije sedmice vozila na večeru s prijateljima, Jill Hicks iz američkog Tennesseeja na cesti je pronašla mačića. Barem je mislila da je u pitanju mačić.  

“Prvo sam mislila da se radi o zečiću jer je bilo jako patuljasto. Kad sam se približila, vidjela sam da je u pitanju mačić pa sam ga uzela sa sobom u automobil”, ispričala je Jill za The Dodo.

Kad je mačića spremila na sigurno, pogledala je ima li u blizini i drugih napuštenih mačića, prenosi Index.hr.

&

“Mislila sam da ih je neko ostavio pa sam dozivala ‘mic, mic’. Mačić se u autu počeo penjati po meni, morala sam stati nekoliko puta kako bih ga smirila, a na kraju mi je ostao u krilu zamotan u džemperu”, priča Jill.

Kad je mačića smjestila u garažu, vratila se na večeru, a na povratku ga je mislila okupati. Prije toga je na Facebooku objavila njegovu sliku i pitala bi li ga neko htio udomiti.

Kad se vratila, komšinica ju je presrela prije nego što je ušla u kuću i zatekla je pitanjem smije li vidjeti njenu mačkicu.

“Mislim da se radi o risu”, rekla je zaprepaštenoj Jill.

Kad su ga bolje pogledale, pokazalo se da je komšinica u pravu.

“Odao ga je rep. Odmah sam primijetila da ima kraći rep, ali nisam bolje pogledala prije nego što sam krenula na večeru. Postoje mačke s kraćim repovima, ali ovaj je imao šiljast vrh i bijelu tačku. Radilo se o risu”, kaže Jill.

Idućeg dana nazvala je Juniper Russo, direktoricu udruženja za spašavanje divljih životinja For Fox Sake, koja je preuzela risa. Procjenjuje se da se radi o ženki staroj sedam mjeseci te da je jako anemična. Nazvali su je Arwen.

U udruženju je namjeravaju zadržati do proljeća, a zatim će je pustiti u divljinu. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Čemu služe trokutići koji su ocrtani u putničkoj kabini aviona

Ukoliko ste bolje razgledali putničku kabinu aviona, možda ste primijetili da su na određenim mjestima …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.