Ponedjeljak , 2 listopada 2023

Tuga u Srebrenici: Na ahiret preselila Hanifa Đogaz, u genocidu izgubila troje djece i muža

U nedjeju, 3.1.2021. godine na ahiret je preselila majka iz Srebrenice, Hanifa Đogaz, žena kojoj su ubijena dva sina, kćerka i muž. Kćerka je poginula od granate, a sinovi i muž padom Srebrenice, piše Hanuma.ba. 

Hanifa, je jučer u 72. godini preselila na ahiret. Do svoje smrti živjela je u selu Đogazi, udaljenom osam kilometara od Srebrenice, odnosno dva kilometra od Potočara. Iza majke  Hanife, ostale su dvije kćerke, Dževa i Razija.

U kući u kojoj je prije rata živjela sa mužem, dvojicom sinoma i kćerkama, do smrti živjela je Hanifa sam. U blizini nije imala ni komšija, piše Hanuma.ba.

“Sama živim. Vratila sam se 2002. godine. Ovdje sam živjela sa mojom djecom. Vratila sam se sama. Djeca su ubijena. Ubijena su mi dva sina, kćerka i muž. Kćerka je poginula od granate, a sinovi i muž padom Srebrenice”, govorila je ove godine u intervjuu za Anadoliju.

“Vratila sam se zbog mrtvih, zbog njihovih kostiju. Insan se navikne na sve. Teško je, nemaš s kim progovorit”, govorila je Hanifa.

Dženaza ovoj srebreničkoj majki obaviti će se sutra, 5.1.2021. godine u 13:30 sati na mezarju Đogazi-Potočari, Srebrenica.

Molimo Uzvišenog da se nani Hanifi smiluje i podari Džennetske ljepote. (Hanuma.ba)

 

O hanumabaadmin

Provjeri također

Predstavljamo Hobby Stuff ‘Zemlja Čuda’: Alisine rukotvorine sedam godina ukrašavaju domove širom domovine (FOTO)

Spojiti ljubav, kreativnost i posao, na prvu obećava uspjeh. Upravo ovaj spoj, kroz kreativnu radionicu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.