Četvrtak , 23 studenoga 2023

Vrhunac toplotnog vala u BiH: Temperatura danas do 40 stepeni, na snazi i crveno upozorenje…

Crveni meteoalarm koji upozorava na ekstremno visoku temperaturu zraka upaljen je danas za područje Sarajeva, Bihaća, Tuzle i Mostara, gdje će temperatura biti i do 40 stepeni celzija, dok je za ostale krajeve na snazi narandžasto upozorenje.

Najviša dnevna temperatura zraka u periodu od 12:00 do 17:00 sati na području Bihaća, Tuzle i Sarajeva bit će između 37 i 39, a Mostara između 38 i 40 stepeni celzija.

Narandžasti meteoalarm na snazi je danas na području Prijedora, Banje Luke, Višegrada, Foče i Trebinja, gdje će biti vrlo vruće, uz najvišu temperaturu zraka od 35 do 38 stepeni, lokalno i više.

Na području Livna danas će od 12:00 do 17:00 sati najviša dnevna temperatura biti između 34 i 36 stepeni pa je na snazi narandžasti meteoalarm.

Crveno upozorenje znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po sigurnost ljudi i životinja, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. (Klix.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Aida Tule o eksperimentu i brutalnim prijetnjama supruga Edina: Svako od nas će odgovarati pred Jednim Sudijom

Oglasila se Aida Tule supruga Edina Tule koji joj je jučer uputio brutalne prijetnje, a …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.