Petak , 14 lipnja 2024

HO Pomozi.ba saopštila radosne vijesti iz Turske: Ćelije raka povukle se iz tijela malene Hane

Malena Hana Pašanbegović sa svojih šest godina, pet puta vodila je borbu sa karcinomom. HO Pomozi.ba koja je ujedno bila organizator humanitarne akcije za pomoć malenoj Hani, jutros je objavila radosne vijesti, prenosi Hanuma.ba.

Naime, kako prenosi Pomozi.ba, iz Turske su jutros stigle dobre vijesti.

“U tijelu naše Hanice više nema ćelija raka. Hana Pašanbegović pet puta se borila sa karcinomom i nadamo se da je ovaj put malena lavica zauvijek pobijedila ovu opaku bolest”, navodi se u Facebook objavi ove organizacije.

Podsjećamo, Hana je rođena u junu 2015. godine, a 2017. godine, kada je imala nepune dvije godine, otkrivene su joj ciste u stomaku, koje su odmah operativno odstranjene u vidu velike tumorske mase. Tada je ustanovljeno i da Hana nema lijevi bubreg od rođenja.

“Hanin život je bolnica, radioterapije i kemoterapije. Od svoje druge godine Hana bije bitku, odnosno Hana vodi rat sa zlom zvanim rak i svaku bitku do sada je dobila, a ako Bog da dobit će i ovu petu”, navode iz Pomozi.ba.

Kako kažu, svi koji poznaju Hanu i njene roditelje dobro znaju koju snagu posjeduju ti ljudi, kojom pozitivnošću zrače, a oni koji su se boravili određeno vrijeme u istoj klinici sa Hanom, mogu potvrditi koliko je ta porodica svima bila od pomoći. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.