Nedjelja , 14 srpnja 2024

Heroji u crvenom – ponos Sarajeva! Ekipa Hitne pomoći spasila život muškarcu, “srce je ponovo zakucalo”

Na Facebook stranici Hitne pomoći Kantona Sarajevo objavljena je divna vijest!

Naime, danas, 10.3., u 12:42, u Dispečerski centar JU ZHMP KS zaprimljen je poziv za hitnu medicinsku intervenciju zbog sugrađanina, koji je po izjavi očevidaca, na Marijin Dvoru, iznenada izgubio svijest, piše portal Hanuma.ba.

“I pored borbe sa Covid-19, jedna od naših medicinskih ekipa dolazi na mjesto nesreće u 12.46. gdje na ulici, u ležećem položaju, zatiču mušku osobu (1969 god.), bez svijesti, pulsa i disanja”, navode iz Hitne pomoći KS.

“Odmah pristupaju provodjenju naprednih mjera održavanja života a nakon isporučenog trećeg elektro-šoka, srce našeg sugradjanina, ponovo je zakucalo. Pacijent počinje spontano da diše a nakon stabilizacije vitalnih parametara, ekipa kreće u transport za bolnicu. Prilikom pregleda ekipa je kod pacijenta konstatovala infarkt srčanog mišića zbog čega je navjerovatnije i nastupio iznenadni srčani zastoj.
Pacijent je predat osoblju KCUSa, a zahvaljujući njihovom brzom intervencijom odmah se uradi kateterizacija koronarnih krvnih sudova pri cemu se uspjesno plasira stent u zacepljeni krvni sud srca. Pacijent je trenutno stabilnih vitalnih parametara i nalazi se u Centru za srce KCUS-a. Pacijentu želimo brz i uspješan oporavak, a ekipi JU ZHMP i kolegama sa KCUS-a iskrene čestitke na profesionalno odradjenom poslu”. stoji u Facebook objavi Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, ovo nije prvi slučaj da ekipe sarajevske hitne pomoći spašavaju život, te upravo zbog toga ovi ‘heroji u crvenom’ važe za ponos grada Sarajevo.

Redakcija portala Hanuma.ba, izražava iskrene čestitke kolektivu Hitne pomoći Kantona Sarajevo. Hvala vam! (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.