Subota , 25 svibnja 2024

Divne vijesti iz Istanbula: Maleni Daris Bećirović sada čuje, “pušten mu je zvuk i reagovao je…” (FOTO+VIDEO)

Humanitarna organizacija Pomozi.ba, danas je objavila divne vijesti.

Naime, troipogodišnji “Daris Bećirović čuje – vijesti su koje stižu iz Istanbula”, navode iz HO Pomozi.ba.

Daris je imao oštećenje sluha na oba uha, a da mu se stanje ne bi pogoršalo i stvorili dodatni problemi sa govorom, dječak je morao biti upućen na operaciju u Tursku, prenosi Hanuma.ba.

“Darisu su jučer pustili zvuk. Dječak je jako dobro reagirao. Sve je uspješno prošlo” – riječi su Darisove majke.

Često nismo ni svjesni koliko neke stvari uzimamo zdravo za gotovo i kolika je samo blagodat sluha. Kako je jednom roditelju kad mu dijete ne čuje, a da ne spominjemo teža oboljenja, teško je i pomisliti, a kamo li doživjeti.

Podsjećamo, Daris je sa roditeljima otputovao u Tursku na operaciju, za koju je Pomozi.ba pokrenula humanitarnu akciju, a iznos koji je trebalo skupiti iznosio je 42 hiljade eura.

Darisu je oštećen sluh kada je imao samo godinu dana. Roditelji su pokušali u klinikama u Sarajevu i Tuzli da pronađu rješenje za zdravstveni problem svog dječaka. Daris je nosio slušne aparatiće šest mjeseci, ali se nakon kontrolnog pregleda ustanovilo da je stanje još lošije nego ranije. Ljekari su zato savjetovali ugradnju kohlearnog implantata, ali u BiH za to postoji duga lista čekanja, te je upitno kada bi Daris mogao doći na red za operaciju.

Često nismo ni svjesni koliko neke stvari uzimamo zdravo za gotovo i kolika je samo blagodat sluha. Kako je jednom roditelju kad mu dijete ne čuje, a da ne spominjemo teža oboljenja, teško je i pomisliti, a kamo li doživjeti. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.