Petak , 14 lipnja 2024

Izazvala brojne rasprave: Mama dopušta bebi da jede prljavštinu i žvače kamenje, “tako gradi imunitet” (VIDEO)

22-godišnja mama Alice Bender pokrenula je žestoku raspravu nakon što je na TikToku podijelila videozapise osmomjesečnog sina Ferna koji žvače razne predmete, uključujući kamen. Ipak, ona je uporna u naumu da obrani svoj stav o tome.

Kako kaže ova mlada mama, svom djetetu dopušta da jede prljave stvari kako bi “izgradilo imunitet” te tvrdi su medicinska i farmaceutska industrija uložile novac u “seriju kampanja koje vrijede milijarde dolara” kako bi “promijenile svijest javnosti o bakterijama i bebama”.

“Ne bojim se bakterija. Zapravo, dobrodošle su. Vjerujem prirodi i svojoj bebi“, kaže ona u jednom videozapisu koji je od tada postao viralan.

Prema njoj, bebe bi sve dok doje trebale biti izložene što većem broju bakterija kako bi izgradile imunitet.

“Bebe imaju taj instinkt samo dok doje i to je s razlogom. Naše mlijeko je tu da ih zaštiti dok grade svoj imunološki sistem”, rekla je dodavši: “Majčino mlijeko je nevjerovatno. Majčino mlijeko izvorni je lijek. Daleko je superiornije od bilo kojeg umjetnog lijeka. Majčino mlijeko je živo i neprestano se mijenja kako bi zadovoljilo trenutne potrebe naše bebe.”

Također, poručila je ljudima da “ne bismo trebali ratovati s prirodom”, a tvrdi i da je njezin sin zbog ovakvog pristupa “puno zdraviji u usporedbi s drugim bebama”.

@comingupfern#veganbaby #exclusivelybreastfeeding #breastfeeding #holistic #crunchymoms #naturopath #saynotogmo #homebirth♬ Bad To The Bone – George Thorogood & The Destroyers

Očekivano, ljudi su podijeljeni oko njene objave.

“Moja beba, nažalost, nije isključivo dojena, ali ni ja je ne čuvam od prljavštine i klica. Ima osam mjeseci i potpuno je zdrava”, komentarisala je jedna korisnica TikToka, dok je drugi dodao: “Tako bebe grade svoj imunitet! Bravo mama!”.

“Zar vas ne brinu paraziti? Kako mislite zaštititi bebu od njih ako joj dopuštate da jede prljavštinu?” zapitao se jedan od onih koji ne podržavaju ovakvu navodnu “izgradnju imuniteta”, prenosi The Sun.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.