Četvrtak , 28 listopada 2021

Nesibe je zbog ljubavi napustila Tursku i došla u Bosnu: “Kad se dvoje vole, bit će sretni gdje god da žive” (VIDEO)

Jezik, strah od nepoznatog, nova klutura i drugi ljudi nisu spriječili Nesibe Kurt Ahmetović da poštujući muževu želju napusti Tursku i dođe živjeti u Međeđu, općina Sapna, piše  NTV.

Nesibe je rođena u Turskoj. Na trećoj godini studija udala se za Bosanca. Odmah nakon vjenčanja došla je u Bosnu ali samo na kratko vrijeme. Ona i suprug vratili su se u Tursku kako bi završili školovanje. U Turskoj su živjeli jednu godinu, a nakon toga njen muž je smatrao kako u svojoj zemlji može biti korisniji.

U Sapni je dobio posao imama. Iz tog razloga i Nesibe je napustila Tursku. Njeni roditelji, iako tužni jer će od njih biti udaljena kilometrima, dali su joj podršku. Razlog njihove podrške stoji upravo u razlogu da dvije osobe koje se vole, bit će sretne gdje god da žive.

S obzirom da nije poznavala jezik, na samom početku to joj je predstavljalo problem.

“Kada su nam komšije dolazile, htjeli su mi nešto pričati ali ja ni jednu riječ nisam razumjela. Kad bih govorila ne razumijem, oni bi počeli galamiti. Poslije toga počela sam sa sobom nositi rječnik” kroz smijeh objašnjava sagovornica.

Već dvije godine Nesibe živi u Međeđi. Najveću pažnju posvećuje odgoju svoje djevojčice zbog koje razvila i novi hobi. Hekla igračke za djecu. S obzirom da prije nije znala heklati, sam rezultat ju je iznenadio te planira se tome više posvetiti u narednom periodu.

Nesibe Kurt Ahmetović bila je gošća u bajramskom programu NEON Televizije. Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Rođena bez vida, ali nikada nije odustala od svojih snova: Dženana i Kenan Isaković postali roditelji dječaka Alija

Priča Dženane Isaković jedna je od najinspirativnijih priča koju je javnost upoznala. Jučer, iz ove …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *