Subota , 25 svibnja 2024

Cvijeće, lampice, jastuci…: Običan balkon uz par sitnica pretvorio u raj za odmor

Dejan Bobetić (35) iz Zagreba je uz pomoć svog prijatelja Igora složio od paleta stolić i kutnu garnituru, a sve su ‘podignuli’ cvijećem, lampicama jastucima i ostalim dekoracijama

Dejan inače dolazi iz okoline Varaždina, ali trenutno živi u Zagrebu. Po zanimanju je profesionalni vojnik te radi u IT sektoru. Također se bavi fotografijom i sportom te voli putovati. Tvrdi da je planirao uređenje balkona već neko vrijeme, no zbog raznih obaveza nije bio u mogućnosti to realizovati ranije.

– Postoji mnogo ideja na internetu te raznim časopisima, no htio sam nešto po svome ukusu – objasnio je. Što se tiče cjelokupnog proces uređenja, Dejan tvrdi kako je uređenje balkona bilo zajednički projekt njega i njegovog najboljeg prijatelja Igora, u kojem su ovaj balkon praktično napravili ‘iz šale’.

– Roštiljali smo, družili se te, uživajući, radili na balkonu – ispričao je i dodao kako je, što se tiče završnih sitnica, puno doprinijela Igorova djevojka Silvija, a sanduk koji je napravljen od lamperije ocrtala je njegova sestra Vesna, koja ima, kako on kaže, u sebi ima umjetnički duh. Sav materijal koji je Dejan koristio kod preuređenja je od otpadnih paleta osim boje i ostalih dekoracija, koje je nabavio u dućanima poput Bauhausa i Tedija.

Kupio je posude u koje je sam posadio cvijeće uz pomoć prijateljice Silvije, neke sitnice, kao što su lampice i sitne dekoracije, a zajedno su i zašili jastuke. Jedino što sad balkonu nedostaje su spužve za sjedenje. Za cijelo preuređenje balkona Dejan je potrošio oko 1000 kuna (oko 257 KM). Najviše novca mu je otišlo na boju te dekoracije poput natpisa, ogledala i posuda za svijeće, a sam proces uređenja trajao je otprilike pet dana.

On i njegov prijatelj radili su na njemu kad god su stigli i kad su im druge obveze to dopuštale. Iako je cijeli proces preuređenja bio zabavan, Dejanu je zapravo najteže bilo zamisliti na koji način urediti tako mali balkon, a da na njemu ima dovoljno mjesta za uživanje.

– Radi se o balkonu dimenzije 2 x 1,2 metra, a još uz to nisam ništa smio bušiti niti na bilo koji način sve to pričvrstiti. Ipak, na kraju je sve ispalo i više nego super – ispričao je.

O ljepoti njegovog balkona govore i reakcije drugih ljudi, koje su bile prepune oduševljenja. Dejan tvrdi da niko nije ostao ravnodušan kad im je pokazao krajnji rezultat, a bilo je i dosta reakcija da je fotografija balkona skinuta s interneta od onih ljudi koji su vidjeli samo sliku balkona, a ne i uživo. Ono što je za svaku pohvalu je to što je Dejan uspio potaknuti i druge ljude da preurede svoj balkon.

– Bilo je puno upita kako sam neke stvari napravio te molbi mogu li isto tako i nekome drugome urediti balkon. Ali zbog nedostatka vremena nisam mogao prihvatiti ponude – zaključio je. Ono što je sigurno je da je Dejanov balkon sad pravo malo remek-djelo s bajkovitim ugođajem i opuštajućom atmosferom. (24sata.hr)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.