Srijeda , 6 srpnja 2022

Petomjesečna beba izvučena živa iz ruševina u Gazi, stradalo 10 članova njene porodice (VIDEO)

Petomjesečno dijete spašeno je iz ruševina zgrade koju su pogodili izraelski projektili u izbjegličkom kampu u Gazi, ali je deset članova njegove porodice stradalo u tom napadu, prenosi Klix.ba.

Palestinski izvori navode da je dječak pronađen pored tijela svoje majke nakon čega je ubrzo prebačen u obližnju bolnicu Al-Shifa.

Zastrašujuće fotografije medicinskih sestara koje drže dječaka u rukama obišle su svijet. Palestinci navode kako je kuća u sklopu izbjegličkog kampa pogođena bez ikakvog upozorenja.

Maleni dječak je ostao bez 10 članova porodice jer je osmero djece i dvije žene stradale kada se, nakon izraelskog napada, na njih srušila petospratna zgrada koja se nalazi u izbjegličkom kampu Shati.Izrael je nastavio s bombardovanjem pojasa Gaze u subotu, a u jednom zračnom napadu u gradu Gazi ubijeno je najmanje 10 Palestinaca, uglavnom djece. Riječ je o najvećem pojedinačnom napadu od početka ove sedmice, kada su i krenuli novi sukobi između Palestine i Izraela.

Hamasovi militanti su odgovori ispaljivanjem dodatnih raketa na Izrael, uoči dolaska američkog savjetnika u Tel Aviv, koji će pokušati ispregovarati primirje između dvije strane.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Zumra Ahmetović preživjela “put smrti” iz 1995.: Upadali smo u zasjede, bili gladni, spas smo pronašli tek 18. dan (FOTO)

Put preko šume do slobodne teritorije na koji su se u julu 1995. godine odlučile …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.