Petak , 14 lipnja 2024

Rade najteže fizičke poslove i čine sve za svoju djecu: One su majke heroji (FOTO)

Jedna od najljepših i posebnih veza jeste ona između majke i djeteta, toliko je važna da čak majčino mentalno stanje utječe na odnos koji ona ima i gradi prema djetetu.

Veza započinje još dok je dijete u majčinu stomaku, poprima obrise za vrijeme poroda te se razvija tokom života, a posebno tokom prvih djetetovih godina. Pozitivna pažnja uključuje sve trenutke, situacije, geste, kada se i kojima se roditelj djetetu obraća s toplinom i ljubavlju, kada pokazuje da ga vidi i uživa u njihovom toplom odnosu.

I dok većina majki ima priliku da još otkako su njihova djeca u stomaku razmišljaju o njihovoj budućnosti, pripremaju igračke i posebno opremljene sobe samo za njihove bebe, neke majke nemaju tu priliku. One su prinuđene raditi sve i svašta kako bi zaradile i zaštitile za svoju dječicu.

Majke heroji, kako smo ih nazvali, za vrijeme teškog fizičkog rada djecu nose u svom naručju i ni jednog trenutka se ne odvajaju od njih.

Neustrašive i hrabre majke koje u mreži okačenim oko glave i iznad ušiju nose djecu, doje ih i noseći puške u rukama ili radeći težak fizički posao samo su neke od fotografija koje su u posljenjih nekoliko godina obišle svijet. Donosimo vam fotografije majki heroja. (Azra.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.