Petak , 24 svibnja 2024

Rodio se maleni borac: Kemal i Belkisa postali roditelji, na svijet došao sin Hamza

Radosne vijesti iz Istanbula povodom rođenja sina Hamze danas je na svom Facebook profilu prenio Kemal Havić, babo čija beba je operisana tokom trudnoće supruge Belkise u Turskoj, 2. marta. 

Naime, portal Hanuma.ba, ranije je pisao o prikupljanju novčanih sredstava za operaciju bebe Belkise Havić iz Bužima koju je zadesilo veliko iskušenje, te je bilo potrebno skupiti 140 hiljada KM za operaciju u Turskoj.

Danas, vijesti o rođenju malenog borca Hamze, prenio je babo Kemal koji je na svom Facebook profilu.

“Hvala Gospodaru, onom koji iz ugruška stvara! Jučer (utorak) Belkisu i meni je Allah dž.š. obradovao dolaskom na ovaj svijet našeg malog borca, sina Hamze.
Dovimo da se brzo oporave i Inšallah da bude onako kako je najbolje za nas”, napisao je Kemal.

Podsjećamo, Belkisinoj bebi utvrđena je dijagnoza SPINA BIFIDA, za čiju operaciju je bilo potrebno skupiti 72 hiljade eura.

SPINA BIFIDA je jedan od najtežih defekata neuralne cijevi, gdje prilikom rođenja mogu postojati ortopedske poteškoće, poremećena funkcija mokraćnog mjehura, djelomični ili potpuni gubitak motoričke funkcije (paraliza).

Zahvaljujući dobrim ljudima, novac za operaciju skupljen je 14. februara, te je Belkisa otputovala u Istanbul, gdje je 2. marta u Istanbulu izvršena operacija. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.