Srijeda , 17 travnja 2024

Šejma Mehić za Hanuma.ba: “Nova kasida će biti posveta uzoru i mojoj najvećoj podršci, mom babi…”

Interpretatorka ilahija i kasida, Šejma Mehić za portal Hanuma.ba otkrila je nekoliko informacija o novoj kasidi za koju tekst potpisuje Dževad Ibrahimović, a muziku i aranžman Eldin Huseinbegović.

Umilnim glasom kojeg pronosi učenjem ilahija i kasida mlada Gradačanka Šejma Mehić dirnula je srca brojnih građana Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Tragom informacija da Šejma priprema novu kasidu, zamolili smo je da čitaocima portala Hanuma.ba otkrije nešto više o ovom projektu.

“Mnogobrojni su hadisi u kojima naš miljenik Muhammmed a.s. podstiče na lijep odnos, odgoj i brigu o kćerkama i u kojima obećava veliku nagradu. Muhammed, s.a.v.s, je imao četiri kćerke: Zejneb, Rukajju, Ummu Kulsum i Fatimu, prema njima je postupao na najljepši način, lijepo ih odgojio i bio je blag prema njima. Obzirom da je babo za mene moj uzor i moja najveća podrška, ovu kasidu ovaj put posvećujem njemu. Kasida kao i spot nose jaku poruku za sve roditelje i kćerke. Očekujte nešto posebno ovaj put”, kazala nam je Šejma.

“Ko othrani tri kćeri, lijepo ih odgoji i lijepo s njima postupa, kao nagradu zaslužuje Džennet”, citirala nam je Šejma hadisa Poslanika Muhammeda salallahu alejhi ve sellem, kao najbolji pokazatelj šta su kćerke, i koliko je značajan odgoj kćerke u islamu.

“Tekst za kasidu pod nazivm ‘Kćerke’, napisao je Dževad Ibrahimović, muziku i arnžman Eldin Huseinbegović. Spot za kasidu snimio je talentovani Ahmed Smailbegović. Lokacija je ovaj put bila na Bjelašnici, ponovo u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini“, s ponosom dodaje Šejma.

Šejma nam je otkrila da je “prekrasne haljine koje će se naći u spotu, radila Selma Hasić Manić, jedna od najpoznatijih dizajnerica iz Novog Pazara.”

Premijera nove kaside dogodit će se 25. februara u 18 sati na zvaničnom You Tube kanalu ove mlade Gradačanke. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.