Ponedjeljak , 13 rujna 2021

Šejma Mehić za Hanuma.ba: “Nova kasida će biti posveta uzoru i mojoj najvećoj podršci, mom babi…”

Interpretatorka ilahija i kasida, Šejma Mehić za portal Hanuma.ba otkrila je nekoliko informacija o novoj kasidi za koju tekst potpisuje Dževad Ibrahimović, a muziku i aranžman Eldin Huseinbegović.

Umilnim glasom kojeg pronosi učenjem ilahija i kasida mlada Gradačanka Šejma Mehić dirnula je srca brojnih građana Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Tragom informacija da Šejma priprema novu kasidu, zamolili smo je da čitaocima portala Hanuma.ba otkrije nešto više o ovom projektu.

“Mnogobrojni su hadisi u kojima naš miljenik Muhammmed a.s. podstiče na lijep odnos, odgoj i brigu o kćerkama i u kojima obećava veliku nagradu. Muhammed, s.a.v.s, je imao četiri kćerke: Zejneb, Rukajju, Ummu Kulsum i Fatimu, prema njima je postupao na najljepši način, lijepo ih odgojio i bio je blag prema njima. Obzirom da je babo za mene moj uzor i moja najveća podrška, ovu kasidu ovaj put posvećujem njemu. Kasida kao i spot nose jaku poruku za sve roditelje i kćerke. Očekujte nešto posebno ovaj put”, kazala nam je Šejma.

“Ko othrani tri kćeri, lijepo ih odgoji i lijepo s njima postupa, kao nagradu zaslužuje Džennet”, citirala nam je Šejma hadisa Poslanika Muhammeda salallahu alejhi ve sellem, kao najbolji pokazatelj šta su kćerke, i koliko je značajan odgoj kćerke u islamu.

“Tekst za kasidu pod nazivm ‘Kćerke’, napisao je Dževad Ibrahimović, muziku i arnžman Eldin Huseinbegović. Spot za kasidu snimio je talentovani Ahmed Smailbegović. Lokacija je ovaj put bila na Bjelašnici, ponovo u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini“, s ponosom dodaje Šejma.

Šejma nam je otkrila da je “prekrasne haljine koje će se naći u spotu, radila Selma Hasić Manić, jedna od najpoznatijih dizajnerica iz Novog Pazara.”

Premijera nove kaside dogodit će se 25. februara u 18 sati na zvaničnom You Tube kanalu ove mlade Gradačanke. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Za 16 sati prikupljeno 28 hiljada KM za liječenje Nermine Gazibare iz Sarajeva

Brzom reakcijom humanih ljudi za samo 16 sati sakupljen je novac za liječenje mlade Nermine …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *