Srijeda , 10 travnja 2024

Vatrometima iznad Sarajeva obilježeno 30 godina nezavisnosti BiH, Vijećnica u bojama naše domovine (FOTO)

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine večeras su u Sarajevu na više lokacija upriličeni veliki vatrometi

Povodom 30. godišnjice od proglašenja nezavisnosti u glavnom gradu naše zemlje organizirane su brojne aktivnosti kojima se obilježio ovaj značajni datum.

Osim posjete spomen-obilježja grada i priredbe mališana, više stotina građana svečanim mimohodom od Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva 1992-1995. do Sebilja pokazalo jedinstvo, patriotizam i ljubav prema domovini, a upućene su i snažne poruke o historijskom značaju ovog datuma kao i važnosti očuvanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, posebno u ovom momentu.

Tokom dana stotine automobila ukrašeni zastavama BiH kružili su glavnim ulicama Sarajeva.

Također, u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti večeras je u Vijećnici organiziran i svečani prijem na kojem su prisustvovale brojne zvanice.

Upravo, povodom ovog, najznačajnijeg datuma za našu domovinu, Sarajevska Vijećnica večeras je osvijetljena bojama državne zastave BiH. Ispisana je brojka 30 u znak tri decenije od proglašenja nezavisnosti.

Kraj ovog svečanog dana obilježili su vatrometi koji su upriličeni na nekoliko lokacija u Sarajevu. Vatrometi su ispaljeni sa Huma, Pofalića i Jajce kasarne. (Klix.ba | Hayat.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Odlazak najdražeg gosta: Zvukom topa i sa akšam-namazom završen je Ramazan, vjernici se raduju Bajram

Prije nekoliko minuta Bosnom i Hercegovinom prolomili su se zvuci ezana, u pojedinim gradovima top …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.