Petak , 24 svibnja 2024

Žena koja je napala dječaka iz OŠ Saburina se tereti za nasilničko ponašanje

Slučaj koji je javnosti otkriven proteklog petka o nasilju u Osnovnoj školi Saburina u Sarajevu mogao bi dobiti i sudski epilog s obzirom da je podnesena krivična prijava za nasilničko ponašanje protiv jedne ženske osobe, inače majke učenika te obrazovne ustanove.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za Klix.ba su potvrdili da je 27. aprila oko 12 sati obaviještena policija da je u prostorijama OŠ Saburina jedna odrasla ženska osoba, majka učenika četvrtog razreda, fizički napala drugog učenika četvrtog razreda. Policijski službenici su u prostorijama škole razgovarali sa svjedocima, a 3. maja je u službene prostorije Policijske stanice Stari Grad pristupila majka pretučenog dječaka te dala izjavu o okolnostima i podnijela prijavu protiv osumnjičene za napad.

U policijskim prostorijama su saslušani i svjedoci, njih četvero, kao i osumnjičena koja se tereti za krivično djelo nasilničko ponašanje. O slučaju je obaviješten i tužitelj Tužilaštva KS.

Direktorica OŠ Saburina Meliha Parla za Klix.ba je kazala da ne može davati zvanične izjave o ovom slučaju s obzirom da se još uvijek sprovode istražne radnje po nalogu Tužilaštva KS i da je podnesena krivična prijava protiv majke jednog učenika, ali je istakla da škola provodi sve predviđene procedure.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, majka jednog učenika četvrtog razreda je tog dana sa svojim sinom ušla u školu i fizički nasrnula na drugog dječaka, a navodni razlog su dešavanja tokom Škole u prirodi o kojima saznanja nemaju ni nastavnici ni ostalo osoblje škole.

U OŠ Saburina postoji videonadzor koji će biti izuzet tokom istražnih radnji i korišten kao dokazni materijal kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo 27. aprila.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.