Srijeda , 17 travnja 2024

Prizor oduševio džematlije ispred Ferhadije: Ostavili česmu da curi, a onda je maca utalila žeđ (VIDEO)

Danas je u Sarajevu nakon podne namaza zabilježen predivan prizor koji je oduševio prisutne vjernike, piše Hanuma.ba.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas je sunčano vrijeme, te su brojni građani ovaj dan vikenda odlučili iskoristiti za šetnju sa porodicom.

Tokom dana ispred sarajevske džamije Ferhadija, a nakon podne namaza, zabilježen je poseban trenutak koji je oduševio prisutne džematlije, prenosi Hanuma.ba.

Naime, korisnik Facebooka Bahrudin Halimanović na svom profilu objavio je snimak na kojem se vidi simpatičan prizor gdje jedna maca žeđ ‘gasi’ sa česme koja se nalazi ispred džamije.

“Još jedan od dokaza kako se Allah dželle ša’nuhu brine o svakom stvorenom biću. Sa česme ispred Ferhadija džamije u Sarajevu na jedan simpatičan način mačka pije vode”, piše u opisu ovog snimka.

Video je za kratko vrijeme postao viralan, te prikupio veliki broj reakcija, a isti je na ovoj društvenoj mreži podjelio i imam džamije Ferhadija, Muhamed ef. Velić, koji je dodao; Maca danas pije vodu na šadrvanu ispred Ferhadije. Treba uvijek ostaviti da jedna česma kapa i pomalo curi da se životinje mogu napiti. To je naša deviza, biti na usluzi svima. Allah da bude zadovoljan!”, ističe Velić. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.