Petak , 14 lipnja 2024

“Onaj Koji ljubav stvori, Ah kako li tek On voli”: Šejma i Zejd predstavili kasidu posvećenu ljepoti halal ljubavi (VIDEO)

Novopečeni, mladi bračni par, Šejma Mehić i Zejd Svraka, večeras su javnosti predstavili kasidu ‘Svadbena’. Provjerena ekipa u sastavu Dževada Ibrahimovića i Eldina Huseinbegovića, i ovoga puta donijela je numeru koja ne ostavlja ravnodušnim na prvo slušanje.

Portal Hanuma.ba sa Šejmom je razgovarao o novoj kasidi na koju su već prve reakcije, sudeći po komentarima na You Tube platformi, odlične.

Šejmu smo na početku razgovora pitali, kako je uopšte došlo do nastanka jedne ovakve kaside pod nazivom ‘Svadbena’, koja nije snimljena na našim prostorima.

“Nakon odluke da stupimo u bračne vode, uslijedile su pripreme i organizacija vjenčanja i svadbe. U toku razgovora o pripremi svadbe, došli smo na ideju, da zajednički interpretiramo neku numeru, koja je prigodna za takvu ceremoniju. U razmišljanju i traganju koja bi to numeru mogla da bude, vidjeli smo da na našim prostorima, baš i ne postoji jedna tematska kasida, koja govori o ljubavi i braku, iz perspektive islamskog svjetonazora. Tako je u jednom trenutku, prilikom našeg razgovora, neko od nas dvoje kazao je: “zašto mi ne bismo snimili jednu takvu kasidu?” Od ove rečenice, krenula je ideja da na ovaj način stavimo jedan lijep ukras našeg posebnog dana, pored mnogih detalja koje smo proživjeli taj dan”, govori nam Šejma.

Dodaje kako su se odmah javili hadžiji Dževadu Ibrahimoviću, koji je već naredno jutro poslao tekst kaside.

“Posebnost ove kaside, jeste što udio u stihovima njenim, utkala je njegova hanuma Amra, što svakako nije slučajnost. Jer, poznavajući njih lično, možemo posvjedočiti da su oni paradigma ljubavi baš onakve o kojoj kasida govori”, ističe naša sagovornica.

Također, Zejdova i Šejmina ideja bila je da iznenade svoje roditelje, koji su i zapravo, ovu kasidu prvi put poslušali na dan vjenčanja, kao i ostali gosti, što se da primjetiti na osnovu njihovih reakcija.

I ovoga, kao i prethodnih puta, na kasidi je radila provjerena ekipa.

“Audio produkciju smo povjerili osobi za koju smo smatrali da će ovaj tekst doživjeti na način koji smo, zapravo, i mi doživjeli, a to je naš Eldin Huseinbegović, koji je dašak emocija ovog divnog teksta, iz pera Dževada Ibrahimovića i njegove hanume Amre, skladao u tonovima ljubavi.”

Videoprodukciju spota potpisuje odlični Ahmed Smailbegović.

Za portal Hanuma.ba, Šejma je opisala kako je iz njene perspektive izgledalo premijerno izvođenje ove kaside.

“Kada je na našoj svadbi otpočeo prvi blok numera Eldina Huseinbegovića, koji je svojim glasom i pojavom, ražnježio srca prisutnih, nakon prve numere, kada su svi očekivali njegovu narednu numeru, on je najavio naše iznenađenje, te nas pozvao da izađemo pred goste, kada smo preuzeli mikrofon, i od tada, nekako je sve bilo kao san. Jednostavno, teško je bilo uočiti sve reakcije prisutnih, koje su iz sekunde u sekundu varirale od suza radosnica do osmijeha, koji dodatno ukrasili ambijent i uljepšali naš video za spot.”

Na kraju razgovora Šejma nam ističe kako je upravo Zejdova i njena misija životnog poziva pozivati, odvraćati od onoga što to nije.

“Stoga, sve ono što nam može biti na pomoći u realizaciji te misije, koristit ćemo, pa i naše lijepe ilahije i kaside, nadajući se zadovoljstvu Božijem, a svakako, i pozitivnim reakcijama dobronamjernih ljudi. Na koncu, zadovoljstvo nam predstavlja, što se javnosti predstavljamo putem ove lijepe kaside, koja govori o važnosti, ljepoti i obligatornosti “halal ljubavi” i braka. U nadi da će nasa lijepa i čestita omladina u ovim izazovnim vremenima odluciti se da kroči stazama braka u ime Božije,” zaključuje na kraju razgovora za portal Hanuma.ba.

Podsjećamo, Šejma i Zejd 7. augusta ove godine stupili su u bračne vode.

Vezano | Udala se Šejma Mehić, babo Kemal uputio emotivnu čestitku (FOTO+VIDEO)

Šejmin izabranik, Zejd Svraka također je poznat po interpretiranju ilahija i kasida, a ona po kojoj je naročito prepoznatljiv je kasida, ‘Kad Ramazan dolazi’.

Vjenčanje je održano u Sarajevskom hotelu Hills, a prisutne je zabavljao Eldin Huseinbegović, te Memnun Muzaferija.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.