Srijeda , 31 svibnja 2023

Mještani u selu kod Fojnice srušili trošnu komšijinu kuću i izgradili mu novu

Mještani sela Vukeljići kod Fojnice su komšiji Muharemu Ibreljiću izgradili potpunu novu kuću, te se trenutno izvode završni radovi prije useljenja. Trošna kuća u kojoj je Ibreljić živio u nehumanim uslovima je prije toga srušena.

Kako su naveli, namjera im je bila da kuća bude izgrađena za dva mjeseca od početka izgradnje i otvorena do tradicionalnog mevluda koji se održava u ovom mjestu.

Posao na izgradnji kuće se privodi kraju i ostalo je još da se završe radovi u kupatilu, na fasadi kuće te da stigne namještaj koji je na putu iz Njemačke. Svi troškovi koji su do sada nastali na izgradnji kuće su plaćeni.

“Svaki sat očekujemo telefonski poziv da je kamion sa namještajem iz Njemačke ušao u BiH, kojeg će iz Kaćuna besplatno u Vukeljiće dovesti Semir Vuković. Ako Bog da, plan nam je da u petak 26. augusta Muharemovu kuću ćilimima zastremo i namještaj postavimo”,  stoji na Facebook stranici Vukeljići.


Pozvali su sve one koji imaju želju da u sljedećih par dana pomognu sa opremanjem kuće kućanskim aparatima, posteljinama, zavjesama i slično da se jave.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Ako mislite da u vašem malom vrtu nema mjesta za bazen, varate se: Ovi su mali bazeni upravo za vas (FOTO)

S dolaskom toplih dana i vrućine, svi mi maštamo o skoku u prekrasni osvježavajući bazen …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.