Subota , 22 lipnja 2024

Senidi Redžepi ponovo je potrebna naša pomoć: “Ja ću se boriti dok god imam snage…” (VIDEO)

Mlada Zvorničanka, Senida Redžepi, još uvijek se nalazi u Turskoj na liječenju. Trenutno je smještena na intenzivnu njegu bolnice Medipol u Istanbulu. Tumor koji je dijagnostikovan trenutno je metastazirao u području oko jetre, međutim, Senidi se u međuvremenu pojavila jaka upala, te infekcija u plućima zbog kojih ona nije u mogućnosti primati terapije zbog trenutne kliničke slike.

Vijest o oboljeloj Senidi Redžepi iz Zvornika i apel za sakupljanje novčane pomoći koji smo objavili u decembru mjesecu prošle godine, a kako bi ova 29-godišnjakinja liječenje nastavila u Turskoj, za dva dana je obišla cijelu Bosnu i Hercegovinu, te zemlje dijaspore, piše Hanuma.ba.

Senida već boravi blizu godinu dana u Istanbulu gdje se liječi od opake bolesti, tumora jetre. Senida je primila jedan ciklus kemoterapija, međutim nalazi su bili loši, te je bilo potrebno da primi drugi ciklus jači kemoterapija, ali njeno trenutno finansijsko stanje je na izmaku.

Na pitanje kako je, Senida ističe da se osjeća dobro, međutim trenutno joj je dijagnostikovana jaka upala, te se u plućima pojavila infekcija koja joj stvara probleme.

“Ta upala stvara jaku temperaturu. Temperatura se pojavljuje po nekoliko puta. Zna trajati sat vremena, a onda mi daju infuziju, pa se ponovo poveća, a to je sve zbog infekcije”, kazuje Senida.

Senida trenutno čeka rezultate nalaza jetre. Kako navodi, čeka i promjenu terapije koju su doktori najavili, te će samim tim njen boravak u Turskoj trajati duže, a samim time je potreban veći iznos finansijskih sredstava.

Podsjećamo, Senidi je prije 6 mjeseci ustanovljen tumor na jetri, nakon čega je imala 2 operacije. Ovoj 29-godišnjakinji, prvo je operisano debelo crijevo, kada je i ustanovljeno da ima tumor, a onde je uslijedilo uklanjanje jajnika.

Ovim putem pozivamo sve one koji su u mogućnosti pomoću da to izvrše na sljedeće račune:

Konvertibilni račun, uplate iz BiH

562 003 816 050 7237

Senida Redžepi, Glumina bb.

75400, Zvornik

Devizni račun

BA39 5620 0381 5197 4050

PayPal

semir-arsenal@hotmail.com

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.