Subota , 22 lipnja 2024

Veliki gubitak: Na ahiret je preselio Muamer ef. Zukorlić

Bivši sandžački muftija i kandidat za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Muamer-ef. Zukorlić danas, 6. novembra, preselio je na ahiret u 52. godini života.

Rođen je 15. 2. 1970. u selu Orlje kod Tutina, gdje je i odrastao sa roditeljima i dva mlađa brata. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a potom i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu.

Studije filozofije šerijatskog prava (Usuli fikh) okončao je na islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini, Alžir. Postdiplomske studije iz oblasti egzegeze Kur’ana (Tefsir) okončao na univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju, Libanon.

Bio je višegodišnji predavač u Medresi „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru. Višegodišnji predavač na grupi vjerskih predmeta i arapskog jezika na Islamskoj pedagoškoj akademiji (Fakultet za islamske studije). Bio je prvi dekan Islamske pedagoške akademije, koja prerasta u Fakultet za islamske studije 2001. godine i prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru od njegovog osnivanja 2002. godine.

U svom vrlo dinamičnom i bogatom naučnom, društvenom i pollitičkom životu ef. Zukorlić je postigao izuzetno značajne rezultate na afirmaciji Bošnjaka i očuvanju islama i Islamske zajednice na području Srbije.

Da mu Uzvišeni podari lijepi džennet, a porodici sabur. Amin!

Ovu vijest potvrdio je putem svog Facebook profila i Mirnes Kovač, sarajevski novinar i politički analitičar, čiji status prenosimo u cjelosti.

“Na Ahiret je preselio Muamer ef. Zukorlić. Vijest mi je potvrdio muftija Mevlud Dudic koji je u povratku iz Graca prema Novom Pazaru. Molim Svevišnjeg da se smiluje Muamer ef., a njegovoj porodici podari sabur”, stoji u objavi.

magistar i islamski predavač, Elvedin Pezić čiju objavu prenosimo u cjelosti.

“Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun!

Dobio sam informaciju da je preselio muftija Muamer Zukorlić.

Allaha molim da mu se smiluje, da mu oprosti grijehe, i da mu ukabuli sve što je učinio za ovaj naš narod.

Amin”, stoji u Pezićevoj objavi putem njegove zvanične Facebook stranice.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.