Nedjelja , 14 srpnja 2024

Njena priča ostavlja bez teksta: Selma Purić iako rođena bez obje noge odlučno korača kroz život (VIDEO)

Selma Purić, 24-godišnja Travničanka, sve je, samo ne obična djevojka. Rođena je bez obje noge, uprkos činjenici da je sa trudnoćom njene majke sve bilo uredu. Međutim, Selmu taj hendikep nije sputavao da hrabro i odlučno korača kroz život! 

Ova 24-godišnja djevojka diplomirana je arhitektica, a trenutno joj je ostao magistrat, na Univerzitetu u rodnom Travniku. Svojim rođenjem Selma je bila predodređena da bude drugačija u odnosu na druge, rođena je bez obje noge, piše Hanuma.ba.

“Ja sam rođena 1996. godine, dakle, odmah poslije rata. Da li je na to uticao stres, da li je nešto drugo bilo, to niko ne zna, jer su doktori tokom cijele trudnoće gvorili da je sve uredu sa bebom, a onda sam se ja rodila bez obje noge. Jednostavno, to je bila sudbina, dragi Bog je tako htio”, kazuje Selma.

Selma je, kako i svi oni koji je poznaju, pozitivna i samouvjerena osoba.

“U Švedskoj kada su mi trebale biti rađene proteze, imala sam razgovor sa psihologom. Na tom razgovoru pitao me psiholog koliko puta sam pokušala počiniti samoubistvo, jer po njihovom mišljenju je normalno za osobe poput mene, jer kao ti kroz život nosiš taj teret na sebi. Meni je to pitanje bilo suludo, pa sam odgovorila; zar bih svijetu mogla uskratiti ovu ljepotu”, govori s osmijehom Selma.

Selma je do svoje 5. godine živjela bez proteze. Sve sam kao dijete obavljala na rukama.

“Čitav svoj život bila sam neko ko ako želi nešto pokušati, ja ću to i pokušati, i dok ja ne vidim da ja to ne mogu, ja ne odustajem. Ja sam pokušala i skijanje i rolere, i druge razne sportove, ali sve je ostalo na tom mom pokušaju na žalost, zato jer mi to proteze nisu omogućavale”, objašnjava Selma.

Ističe Selma da je najvažnije da se u životu pokrenemo, jer ako zaista svi nešto pokušamo, onda se nešto može i ostvariti.

Cjelokupan intervju sa Selmom pogledajte u video prilogu. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.