Ponedjeljak , 13 rujna 2021

Predivan defile kroz Tuzlu: Održana svečana šetnja maturanata Behram-begove medrese (FOTO)

U Tuzlanskom kantonu se vrednuju rezultati osnovnih i srednjih škola, a Behram-begova medresa je godinama prva na toj tablici

Svečanim defileom koji je krenuo ispred Behram-begove medrese, a nastavio se kod spomen-obilježja na Kapiji, haremu Džindijske džamije te završio ispred portala nekadašnje škole na Skveru ispraćena je 345. generacija učenika ustanove koja je po svojim ostvarenjima niz godina najbolja u Tuzlanskom kantonu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Behram-begovu medresu je završilo 136 polaznika, odnosno 69 učenika i 67 učenica. Ova generacija je po mnogo čemu briljantna. Imamo sedam hafiza i nadamo se, očekujemo da će ih u budućnosti biti više. Po prvi put medresa je imala državnog viceprvaka u fizici i odlične rezultate u matematici, engleskom, fizičkom i sportskim aktivnostima”, kaže Bekir ef. Šabić, odgajatelj u Behram-begovoj medresi.

Pored briljantnih rezultata, učenici Behram-begove medrese su se odlično prilagodili i na izvođenje nastave u vrijeme pandemije koronavirusa.

“Oni koji hoće da rade i daju svoj maksimum čine to bez obzira na uslove. Medresa se kao ustanova odlično snašla u vrijeme pandemije koronavirusa, a to u konačnici potvrđuju i naši rezultati”, kaže Šabić.

U Tuzlanskom kantonu se vrednuju rezultati osnovnih i srednjih škola, a Behram-begova medresa je godinama prva na toj tablici.

“Uspjeh dolazi ako svako radi svoj posao. Biću slobodan i reći da svi možemo dati još više truda i napora. Kod nekih učenika je dovoljno da se probudi motivacija, kod nekih se treba više raditi. Ja sam odgajatelj ove generacije i bit ću najsretniji ako oni, kada budu roditelji, sve što su naučili u medresi u smislu odgajanja djece primijene do maksimuma”, kaže Šabić.

Zbog pandemije koronavirusa defile maturanata Behram-begove medrese je organizovan u dvije grupe. (Hanuma.ba | Foto: Faruk Begtašagić)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Za 16 sati prikupljeno 28 hiljada KM za liječenje Nermine Gazibare iz Sarajeva

Brzom reakcijom humanih ljudi za samo 16 sati sakupljen je novac za liječenje mlade Nermine …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *