Subota , 13 srpnja 2024

Predivan defile kroz Tuzlu: Održana svečana šetnja maturanata Behram-begove medrese (FOTO)

U Tuzlanskom kantonu se vrednuju rezultati osnovnih i srednjih škola, a Behram-begova medresa je godinama prva na toj tablici

Svečanim defileom koji je krenuo ispred Behram-begove medrese, a nastavio se kod spomen-obilježja na Kapiji, haremu Džindijske džamije te završio ispred portala nekadašnje škole na Skveru ispraćena je 345. generacija učenika ustanove koja je po svojim ostvarenjima niz godina najbolja u Tuzlanskom kantonu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Behram-begovu medresu je završilo 136 polaznika, odnosno 69 učenika i 67 učenica. Ova generacija je po mnogo čemu briljantna. Imamo sedam hafiza i nadamo se, očekujemo da će ih u budućnosti biti više. Po prvi put medresa je imala državnog viceprvaka u fizici i odlične rezultate u matematici, engleskom, fizičkom i sportskim aktivnostima”, kaže Bekir ef. Šabić, odgajatelj u Behram-begovoj medresi.

Pored briljantnih rezultata, učenici Behram-begove medrese su se odlično prilagodili i na izvođenje nastave u vrijeme pandemije koronavirusa.

“Oni koji hoće da rade i daju svoj maksimum čine to bez obzira na uslove. Medresa se kao ustanova odlično snašla u vrijeme pandemije koronavirusa, a to u konačnici potvrđuju i naši rezultati”, kaže Šabić.

U Tuzlanskom kantonu se vrednuju rezultati osnovnih i srednjih škola, a Behram-begova medresa je godinama prva na toj tablici.

“Uspjeh dolazi ako svako radi svoj posao. Biću slobodan i reći da svi možemo dati još više truda i napora. Kod nekih učenika je dovoljno da se probudi motivacija, kod nekih se treba više raditi. Ja sam odgajatelj ove generacije i bit ću najsretniji ako oni, kada budu roditelji, sve što su naučili u medresi u smislu odgajanja djece primijene do maksimuma”, kaže Šabić.

Zbog pandemije koronavirusa defile maturanata Behram-begove medrese je organizovan u dvije grupe. (Hanuma.ba | Foto: Faruk Begtašagić)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.