Subota , 13 srpnja 2024

Sarajka Huda Ali emotivno o svom povratku vjeri: “Srce mi smiri spoznaja da me Allah najviše voli” (VIDEO)

Sarajka sudanskog porijekla Huda Ali, putem svog You Tube kanala, podijelila je emotivnu ispovijest o promjeni u svom životu, odnosno, povratku vjeri, piše Hanuma.ba.

Naime, bosansko-sudanska influenserka i blogerka Huda Ali odlučila je svojim pratiocima prenijeti, kako ona ističe, priču o svojoj tranziciji. 

Video koji je objavljen na kanalu koji prati 93 hiljade pratilaca, za samo jedan dan prikupio preko 30 hiljada pregleda.

Kako piše portal Hanuma.ba, Huda je u objavljenom videu govorila o svom pokajanju i povratku islamu. Na samom početku ističe kako je odrasla u islamskoj porodici, međutim, obzirom da u vjeri nema prisile, dodaje kako je i ona pravila svoje izbore po pitanju života.

“Moji roditelji su u vjeri, i to je bilo nešto o čemu mi pričaju cijeli život. Jako bitno, prva stvar da kažem, ne možete nikoga natjerati na vjeru. To je nešto lično. Drugo, jedini koji upućuje u vjeru je Bog. Jedino što možete jeste da dijelite znanje koje imate o vjeri, i da inspirišete ljude oko sebe kao pravi vjernik i da budete inspiracija ili primjer jednog pravog vjernika. Dakle, ne možete nikoga natjerati. Zašto? Zato što ja cijeli život slušam svoje roditelje i oni mene nikada nisu uspjeli natjerati da se ja zadubim u vjeru. To znači nije dopiralo do mene, dok mene dragi Bog nije pozvao.”

Ona dodaje kako se sve počelo dešavati sa muzičkom karijerom koju je imala u planu. 

“Ovaj Ramazan bio mi je određeni ‘wake up call’ (poziv na buđenje). I dalje prolazim kroz fazu odricanja mnogih stvari. Nešto mi je govorilo da ovaj život koji živim, da za ciljeve koje imam zacrtane, neće mi ih ovaj život ispuniti. Nije sve čistog posla”, ističe u videu.

Huda u nastavku snimka pojašnjava koliko je sama uvidjela da je vjera divna i koliko je pozitivna.

“Shvatila sam da je vjera jedina istina, da je to jedini pravi život. Odrekla sam se i te ogromne karijere, i dalje znam pustiti suzu.”

Između ostalog ona dodaje kako je strahovala da će “izgubiti raju”.

“Zbog čega kažem “izgubiti ću”? Zato što taj nivo ljubavi i povezanosti koje sam ja dobila sa dragim Bogom, s tim što ja klanjam, nema te osobe na ovom dunjaluku koja će stati na put između mene i Njega.”

U jednom dijelu istakla je kako značenje njenog imena zapravo znači ‘pravi put’, te da na neki način i to govori zbog čega joj se sve ovo dešava.

“Želim da vam budem primjer, jedne mlade djevojke koja je i uživala na svakakav način, i živjela ono baš dunjalučki, i izlazila, i slikala sam se svakako, i snimala, i tetovirala, i ništa mi to ne smeta. To je priča mog života. I morala se desiti. Zašto? Da vam budem primjer jedne djevojke koja je sve to radila i griješila, a na kraju sam izabrala pravi put.”

“Ovo sam čekala. Ovakav video ovakav povratak. Ovo ti je trebalo, bez vjere nema života!”, “”Ko ostavi nešto radi Allaha, Allah će mu to nadomjestiti boljim.” Draga Huda, kada god si u tim teškim situacijama sjeti se ovog hadisa, tako sam sretna zbog tebe i da ti Uzvišeni Allah olakša”, “Ja sam u hrišćanstvu, ali sam se isto prije izvjesnog vremena odlučila na velike promjene u životu i okretanje vjeri, tek sam na početku i mnogo mi je prijao ovaj tvoj video i sretna sam zbog tebe”, samo su neki od komentara.

Cjelokupnu ispovijest Hude Ali pogledajte u priloženom videu. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.