Nedjelja , 14 srpnja 2024

Sezona gripe je tu: Ojačajte imunitet sirupom od borovih iglica

Gotovo sva eterična ulja iz porodice Pinaceae (bor, jela , smreka, cedar) djeluju povoljno na respiratorne organe i upotrebljavaju se kod respiratornih infekcija, kroničnog kašlja, alergija, u liječenju astme, bronhitisa i upale pluća.

Gotovo sva eterična ulja iz porodice Pinaceae (bor, jela , smreka, cedar) djeluju povoljno na respiratorne organe i upotrebljavaju se kod respiratornih infekcija, hroničnog kašlja, alergija, u liječenju astme, bronhitisa i upale pluća, piše Večernji.

Znate li koliko su ljekovite borove iglice?

Posljednjih godina sve više kućanstava ima u svojim hladnjacima upravo sirup od borovih iglica koji vrlo učinkovito pomaže kod bronhitisa, prehlade, oslabljenog imuniteta i tegoba dišnih puteva.

Osim što borove iglice imaju ljekovita svojstva, sirup će s lakoćom popiti i djeca koja inače odbijaju kupovne sirupe za ublažavanje kašlja. Odličan je izbor ako želite svoju obitelj pripremiti za zimu i spriječiti prehlade i ostale zdravstvene teškoće.

Dajte djeci svaki dan dvije žličice sirupa i imunitet će ojačati, a u većini slučajeva i “otjerati” prehladu.

Čaj od borovih iglica

Čaj će također odlično poslužiti kod tegoba s dišnim putevima. Čiste izdanke borovih iglica, oko 20-ak iglica, stavite u pola litre vode.

Kada voda prokuha, maknite s vatre i pustite da odstoji pola sata, procijedite i zasladite s medom kada se prohladi. Pijte dva do tri puta na dan.  Sirup od borovih iglica posebno je hvaljen, a oni koji su ga koristili kažu da su već prve zime osjetili njegovo ljekovito djelovanje, posebice kod djece. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.