Subota , 13 srpnja 2024

Supruga bh. fudbalera prešla na islam: Marijana je izgovorila šehadet, a onda odabrala novo ime

Supruga bh. nogometnog reprezentativca Anela Ahmedhodžića, Marijana Cecilija Mašić, prešla je na islam nakon što je večeras poslije akšam-namaza u sarajevskoj Istiklal džamiji izgovorila šehadet.

Kako je objavlljeno na društvenim mrežama, Marijana je izabrala islamsko ime Nisa, a šehadet je izgovorila pred imamom Istiklal džamije Edin-ef. Hamzakadićem i u prisustvu svog supruga Anela Ahmedhodžića, nogometnog reprezentativca BiH i člana engleskog premijerligaša Sheffield Uniteda.

Inače, riječ je o djevojci iz Crne Gore koja je prethodno živjela u Danskoj, a u julu 2022. godine šerijatski se vjenčala sa Anelom u švedskom Malmeu.

Anel Ahmedhodžić rođen je 26. marta 1999. godine u Malmeu, gdje je i počeo karijeru. Prije Sheffielda igrao je za Malmo, kratko i za danski Hobro, a nastupao je i za engleski Nottingham Forest i francuski Bordeaux.Ove sezone je sa Sheffield Unitedom izborio plasman u najjaču ligu svijeta, a u borbi za Premier ligu tokom cijele sezone bilježio je zapažene rezultate tako da je izabran u zvanični tim sezone Championshipa, ali je dobio i nagradu navijača Sheffield Uniteda za najboljeg nogometaša sezone.

Sve to se odrazilo na njegovu cijenu pa tako Ahmedhodžić od prije nekoliko dana, prema podacima Transfermarkta, vrijedi čak 20 miliona eura i najskuplji je bh. nogometaš.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.