Srijeda , 17 travnja 2024

Ako vam nos curi, to nije korona: Ovo su 2 glavna simptoma, virus na vašim rukama živi NAJVIŠE 10 MINUTA

Stručnjaci koji rade na istraživanju koronavirusa tvrde da virus nije otporan na toplinu. Oni zato savetuju da za vreme epidemije pijemo više tople vode i češće boravimo na suncu.

Ukoliko vam curi nos, to nije koronavirus. Glavni simptomi korone su suh kašalj bez curenja iz nosa i upala pluća. Virus može živeti na vašim rukama samo pet do 10 minuta, ali za to vreme ne smete trljati oči ili pipati nos i usta. Takođe, kada zaraženi kine pred vama, proći će tri metra pre nego što čestica padne na zemlju, dok će virus na metalnoj površini živeti najmanje 12 sati. Zato, ako dođete u kontakt s bilo kojom metalnom površinom, temeljno operite ruke sapunom. I obično sredstvo za pranje veša ubija virus, a zimsku odeću koja ne zahteva svakodnevno pranje stavite na sunce – kažu stručnjaci.

Oni su objasnili i kako teče proces zaraze.

Prvo će se zaraziti grlo, a osećaj suhog grla trajaće tri do četiri dana. Tada će se virus stopiti u nosnoj sluzi, a zatim će preko dušnika ući u pluća, uzrokujući upalu. Ovaj proces traje pet do šest dana. S upalom pluća dolazi do visoke temperature i poteškoća sa disanjem. Važno je da odmah potražite lekarsku pomoć ako imate ovaj osećaj – objašnjavaju stručnjaci.(Hanuma.ba)

 

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.