Subota , 25 svibnja 2024

Babo Fahrudin uputio emotivnu poruku: “Znamo da je naš Zejd sad na najljepšem mjestu…”

U ponedjeljak, 4. oktobra, u svom 15. mjesecu života, na ahiret je preselio Zejd Baltić, od babe Fahrudina i majke Aldine. 

Maleni Zejd, malena ptica džennetska, svome Gospodaru vratio se sa svojih 15 mjeseci života, piše portal Hanuma.ba.

Dženaza namaz obavljena je u utorak, 5. oktobra na džematskom mezarju Jusufovići u Cazinu.

Babo Fahrudin putem Facebook statusa obratio se emotivnom porukom koja je dokaz ibreta, snage i strpljenja jednog roditelja u iskušenju pred kakvim su se Fahrudin i supruga Aldina našli.

Status prenosimo u cjelosti;

“Hvala Allahu na svakom stanju.

Dragi prijatelji, imamo potrebu da vam se ovako obratimo jer ne možemo svakom ponaosob odgovarati. Dobili smo stotine poziva i poruka, kako od bližnjih prijatelja i rodbine, tako i od osoba koje ni ne poznajemo. Molimo Uzvišenog Gospodara da vas sve nagradi sto ste izdvojili vremena i napisali rijeci utjehe za nas i našu porodicu.

Nas Zejd, Allahu hvala, nije bio bolestan. U pitanju je nesretan slučaj kada je igrajući se sa sestrom, našao neki predmet na podu i progutao ga. Allahovom odredbom taj predmet je završio u njegovim plućima i za njega nije bilo spasa. Allah najbolje zna zašto. Na vrijeme smo stigli u bolnicu, doktori su uz Allahovu pomoć uradili sve sto su mogli da spase njegov život, ali Allah je odlučio da nas iskuša.

Kad je preselio Ibrahim, malo dijete našeg voljenog Poslanika s.a.v.s. on je, a.s., izrekao riječi koje su utjeha roditeljima: “Oči plaču i srce je tužno, ali mi nećemo reći ništa drugo osim onoga čime je zadovoljan naš Gospodar.”

Mi smo zadovoljni Allahovom odredbom, i znamo da je nas Zejd sad na najljepšem mjestu.
Iskušenje kroz koje trenutno prolazimo je teško i molimo Boga da nam svaki trenutak olakša i da nas ruke našeg djeteta uvedu u Dzenet”, istakao je babo Fahrudin u poruci objavljenoj na svom Facebook profilu.

Poslanik, a.s., kaže: “Kada čovjeku umre dijete Uzvišeni Allah pita meleke: “Uzeste li dušu djetetu roba Moga?” – “Da” odgovaraju oni. “A šta na to kaže Moj rob ?” “Zahvaljuje ti riječima: “Mi smo Allahovi i njemu se vraćamo.” Tada Allah kaže melecima: “Načinite za Mog roba kuću u Džennetu i dajte joj ime kuća zahvalnosti.” (Tirmizi). (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.