Subota , 22 lipnja 2024

Bajramska čestitka iz Tuzle oduševljava: Na tabli napisao ‘Bajrambarečula’ i obradovao svoje komšije (FOTO)

Bio ramazanski ili kurban bajram, svaki na svoj način radost je muslimanima širom svijeta. Radost je naročito onda kada nekome izmamite osmijeh lijepom rječju ili gestom. Jedan Tuzlak odlučio je učiniti upravo to.

Kako piše portal Hanuma.ba, danas je u jednoj zgradi u Tuzli u jutarnjim satima osvanula bajramska čestitka, ni manje ni više nego u haustoru.

Obzirom da stanari ove zgrade imaju postavljenu tablu na kojoj oglašavaju svoje aktivnosti, stanar koji se potpisao kao ‘Predo’, jutros je obradovao svoje komšije.

“Bajrambarečula svim vjernicima ulaza”, napisao je ovaj Tuzlak i time podsjetio na bitnu stavku ovog muslimanskog praznika, a tiče se svakako širenja dobra.

Za kratko vrijeme Predo je uz poneko nacrtano srce dobio nekoliko zahvala, a pretpostavljamo, u momentu pisanja ovog članka, da je sada takvih poruka više.

Ovakav i slični primjeri podcrtavaju jedno, a to je da kako se u našem narodu kaže; dobar komšija zlata vrijedi.

O vrijednosti lijepog odnosa prema komšijama uči nas i naš Poslanik Muhammed salallahu alejhi ve sellem koji kaže;

“Tako mi onoga u čijoj ruci je moja duša, rob nije potpunog imana sve dok ne volio svome komšiji – ili je rekao – svome bratu, ono što voli i samome sebi!” (Muslim, 45)

Redakcija portala Hanuma.ba upućuje Bajramske čestitke svim našim čitaocima uz poruku: Bajram šerif mubarek olsun. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.